vapaaehtoisesti

verbi

  1. Esimerkiksi: Tarjoutui vapaaehtoisesti tiskaamaan.

Katso myös: mielisuosio, siirtolainen, uhrata, lahja, palvella

Synonyymisanakirja

vapaaehtoisesti

  1. kernaasti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti voluntarily
willingly
ranska volontairement, bénévolement, volontiers
saksa freiwillig, gern, gerne
kreikka εθελοντικά
italia volontariamente, volentieri, con piacere, di buongrado, di buon grado
puola dobrowolnie
romania voluntar
venäjä доброво́льно, охо́тно
ruotsi gärna

Sitaatit

  • "Filosofia on opettanut minut tekemään vapaaehtoisesti sitä, mitä muut tekevät vain totellaakseen lakia."

  • "Pahin epäkohta, joka varsinkin suuria kulturimaita uhkaa mitä kauheimmalla mullistuksella, on se vika yhteiskunnallisessa järjestelmässä, jonka kautta suuret omaisuudet kiertyvät muutamain yksityisten haltuun, jota vastaan suuri enemmistö saa kärsiä puutetta ja kurjuutta. Ainoa keino tuon kipeän kysymyksen rauhalliseen ratkaisemiseen on, että vähemmistö tämän epäkohdan olosuhteissa huomaa vääryydeksi ja vapaaehtoisesti luopuu niistä eduista, jotka se toisten kustannuksella on itselleen saavuttanut. Mutta sitä ihmisen tavallinen itsekkäisyys estää heitä tekemästä. Kun rikkaiden omatunto on herännyt, etteivät enää rauhallisesti voi etujansa nauttia, katsellen kuinka ympärillä suuri joukko ihmisiä joko nälkään nääntyy tai rikoksiin vajoo usein kovan onnen pakosta, silloin he koettavat tukahduttaa tuntonsa soimauksia armeliaisuuden lahjoilla ja luulevat sillä kaikki täyttäneensä. Turvautuvatpa vielä siihenkin oppiin, että se muka on Jumalan maailman järjestelmä, joka määrää pienen osan ihmiskunnasta ylellisyydessä elämään ja suurimman osan kurjuutta kärsimään. Ja näin he ennen kaikkea koettavat säilyttää entisiä oloja, koska heidän osuutensa niiden vallitessa on runsaampi. Useinpa semmoiset ihmiset vielä kerskailivat kristillisyydestään, sokeat kun ovat oikean, alkuperäisen ja puhtaan kristinopin totuuksille. Mutta Jumala ei anna itseään pilkata. Ulkokullaisuus, tekopyhyys, valheellisuus ja tyhmyys eivät ikinä kristillisyyttä ole, turhaa on pettää itseään semmoisella luulolla. Tämä rikkaiden omantunnon sokaiseminen on armeliaisuuden ensimmäinen huono hedelmä."

  • "Kuka täysjärkinen somalialainen nyt Suomeen vapaaehtoisesti tulisi, tänne lumen ja jään keskelle, jossa vihamieliset ihmiset vittuilevat ja jossa sivistyneitä, tavallisessa kodissa asuneita ihmisiä tungetaan keskellä peltoa kyhjöttäviin peltihalleihin Mikä onkaan moraalin merkitys omassa maassamme (City-lehti 3/1991)"

  • "Sitä vastoin yli 60 %:a suomalaisista tulisi saattaa ankaran lukkarin kouluun, joka tarvittaessa karttakepillä iskee sormille, sillä muuta toivoa tämän valtaväestön ystävällismieliseen ja rauhanomaiseen asennoitumiseen Venäjää kohtaan ei ole odotettavissa. Patologisesti russoparanoidinen ei parane, mutta hänet voidaan voiman näytöllä saattaa kurinalaiseksi. Venäjän ei sovi olla liian pehmeä Suomen hallituksen ja suomalaisten kanssa. Pehmeys pätee vain pieneen kymmenen prosentin vhemmistöön, mutta valtaosa ei suostu vapaaehtoisesti tunnustamaan mitään hyvää Moskovan halausta Suomea varten."

Riimisanakirja

vapaaehtoisesti rimmaa näiden kanssa:

vihaisesti, alhaisesti, kuuliaisesti, hunajaisesti, ahdasrajaisesti, -pohjaisesti, perinpohjaisesti, ensisijaisesti, toissijaisesti, hiljaisesti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

vapaa-ajattelija, vapaa-ajattelu, vapaaehtoinen, vapaaehtoisesti, vapaaehtoistyö, vapaaehtoistyöntekijä

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Kuinka paljon vapaaehtoisesti lapsettomia on ?


Ehdota määritelmää