Suomisanakirja.fi - Ohjeet

Miten etsin sanaa sanakirjasta?

Yksinkertaisesti kirjoita sana siniseen hakukenttään sivun ylälaidassa ja paina 'Haku' nappia.

Miten sanat päätyvät sanakirjaan? Voinko lisätä oman sanani sanakirjaan?

Sanat päättyvät sanakirjoihin olemalla käytettyjä. Leksikografit eli sanakirjojen kirjoittajat eivät keksi sanoja, vaan he etsivät ja tutkivat niitä. Et voi keksiä itse sanaa ja lisätä sitä sanakirjaan. SuomiSanakirja.fi:ssä voit ehdottaa määritelmiä ja synonyymeja, jotka käydään läpi ja niiden julkaisu harkitaan, jos sanat ovat yleisiä ja käytettyjä.

Paras tapa ehdottaa uutta sanaa on kirjoittaa kommentti sanan sivulla olevaan Kommentit-laatikkoon. Jos mahdollista, kannattaa sana kirjoittaa lauseen tai sitaatin muodossa.

Käyttäjät voivat osallistua myös muulla tavoin - jaa mielipiteesi sanoista kommentoimalla ja kysy vapaasti kysymyksiä Vastaukset-yhteisössä.

Voinko linkittää SuomiSanakirja.fi:hin tai lisätä hakulaatikon sivuilleni?

Kyllä, voit ehdottomasti linkittää SuomiSanakirja.fi:hin! Tarjoamme myös ilmaisia työkaluja laitettavaksi sivuillesi, kuten päivän sanan ja hakulaatikon. Katso ohjeet täältä.

Miten viittaan suomisanakirjaan?

Tässä esimerkki viittauksesta sivistyssanakirjan artikkeliin:

SuomiSanakirja.fi. 7.3.2016. Sivistyssanakirja: dekoltee. [WWW-dokumentti] <http://suomisanakirja.fi/dekoltee.

Viittausohjeet voivat vaihdella eri yliopistoissa ja organisaatioissa, joten kannattaa tarkistaa oman organisaatiosi viittausohjeet.

Tarjoatteko lisäsovelluksia, kuten selaintyökaluja tms.?

Kyllä, katso ilmaiset työkalut.

Miten voin lähettää teille ehdotuksen tai yleistä palautetta?

Arvostamme suuresti palautteita ja ehdotuksia! Palautteet auttavat meitä parantamaan palvelun kehitystä ja kiitämme käyttämästäsi ajasta palautteen lähettämiseen. Voit lähettää palautetta sivujen alalaidasta löytyvästä palaute-linkistä.

Selaa sanakirjaa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö #