meteli

  1. Hälinä, melu, rähinä, metakka, "mekkala".
    Esimerkiksi: Tanssipaikalla oli menoa ja meteliä. Kadulta kuului kovaa meteliä. Pitää meteliä. Asiasta nousi lehdissä ankara meteli.

  2. Oikeustiede rikos johon väkijoukko syyllistyy häiritessään yleistä järjestystä tai uhatessaan virkamiestä väkivallalla.

Katso myös: kalabaliikki, koventua, seinäntakainen, remu, pahuksenmoinen

Taivutus

yks. nom. meteli, yks. gen. metelin, yks. part. meteliä, yks. ill. meteliin, mon. gen. metelien meteleiden meteleitten, mon. part. metelejä meteleitä, mon. ill. meteleihin.

Synonyymisanakirja

meteli

  1. melu, hälinä, melske, metakka, mekkala, kohu, rähinä, riitasointu.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti commotion
noise
racket
bluster
ranska brouhaha (m), tumulte (m), tapage, chahut, bordel, cérémonies (f)-p, manières (f)-p, bruit, chahut (m), tintamarre (m), bagarre (f), histoires (f)-p
italia brusio, tumulto (m), rumore (m), baccano (m), chiasso (m), schiamazzo (m)
ruotsi ståhej, qualifierolloquial hallabaloo, qualifierolloquial kalabalik, liv, uppståndelse, tumult, oväsen
saksa Tumult (m), Spektakel, Tohuwabohu (m), Theater, Affentheater, Wirrwarr (m), Zirkus (m), Gedöns, Aufruhr (m), Donnerwetter, Klamauk (m), Krach (m), Krakeel (m), Krawall (m), Lärm (m), Rabatz (m), Radau (m), Spektakel (m)
puola zamieszanie
venäjä суматоха (f) sc=Cyrl, шум (m) sc=Cyrl, гам (m) sc=Cyrl, волнения-p sc=Cyrl, кипеш (m) sc=Cyrl qualifier slang, тарара́м, шум (m), суета́ (f), сумато́ха (f), хло́поты, беспоря́док (m)
kreikka φασαρία (f), σαματάς (m), θόρυβος (m)
romania indispoziție (f), zgomot, gălăgie (f)

Slangisanakirja

  • mekkala : Nyt jumalaut, tää helvetin mekkala saa loppuu.

Sitaatit

  • "Kaikki pitäisi olla kunnossa, miehet ovat terveinä, valmennusjohto on terveenä, ainoa kenestä on vähän huolta on tietysti selostajaosasto, täällä ei aina olla terveenä, mutta ei sen väliä. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Mutta sitten pitää jo rauhoittua. Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa. Hellurei, hellurei ja eikun miestä seinälle. Hellurei, hellurei, mahtava niitti. Siinä on paikka, miksi et lauo. Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa. Hellurei, hellurei ja nyt lähtee. Hellurei,hellurei, niitatkaa se reppuun. Siinä on paikka ja siellä on. Nyt huudetaan IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Ja lisää virtaa moottoriin pojat. Hellurei, hellurei, ja meteli yltyy. Hellurei, hellurei, aijai sentään kun oli ruma taklaus, siinä, jos jollain on proteesi suussa, se putoaa samantien. Hellurei, hellurei, ja ny se tulee. Ja kyllä lähtee, sellainen mälli, että tyhjä maali tulee ja siell lepää. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. SE ON SIINÄ. Siinä ei ehdi kissaa sanoa, kun kiekko on repussa. Puolustus pelataan kebab-kioskille. Ja katsokaa tätä meteliä, liput liehuvat, siellä vedetään jo valssia katsomossa. Ja suomalaisyleisö on riisunut paidat päältään, kenties osa ottaa jo kohta housujakin pois, mutta sillä ei ole mitään väliä. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Kiitoksia suomalaiset, kiitoksia Leijonat, tämä oli uskomaton taistelu, täällä meni jo usko, minulle voi kaataa tervaa ja höyheniä päälle, ei tälläisiä miehiä kannata täällä pitää, jotka eivät usko että suomalainen jääkiekkoilija voi tälläistä vielä tehdä. Se on siinä."

  • "Älkää seiskö siellä reunassa, kun siellä on nuo meidän vahvistinkaapit, niin siellä on kaikkein kovin meteli. Tulkaa tähän ihan keskelle. Tässä ainoastaan haisee." (Kahdelle pikkutytölle, jotka pitelevät korviaan.)"

Riimisanakirja

meteli rimmaa näiden kanssa:

seteli, arpaseteli, taksiseteli, lounasseteli, palveluseteli, etuseteli

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

metastaattinen, metastasoida, metastasointi, meteli, metelivesi, metelöidä

Keskustelu

synonyymit: möly nimetön 9.6.2011

synonyymit: Ragee nimetön 28.2.2018