täten

verbi

  1. Tällä tavalla, tällä lailla, näin.
    Esimerkiksi: Täten menetellen saamme parhaan tuloksen. Valtuutan täten Matti Virtasen edustajakseni yhtiökokoukseen.

  2. tämän johdosta, tämän perusteella, niinpä.
    Esimerkiksi: Täten on vain luonnollista, että - -.

Katso myös: akryylimaalaus, permutaatio, largo, labiili

Synonyymisanakirja

täten

  1. tällä tavalla.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti hence
therefor
hereby
in that, in this
ranska par la présente, par conséquent, ainsi, alors, donc
saksa hiermit, hierdurch, hierbei, also, demnach
unkari ezáltal, ezúton, így
italia per questo, dunque, di conseguenza, quindi, perciò, pertanto
puola niniejszym, konsekwentnie, dlatego
romania prin aceasta, deci, așadar
venäjä сей, сим, этот, э́тим, настоящий, настоя́щим, сле́довательно, поэ́тому, в результа́те, всле́дствие, таки́м о́бразом
ruotsi härmed, följaktligen, således, sålunda, alltså
kreikka συνεπώς, επομένως, έτσι
latina ita, sīc

Sitaatit

  • "Uskonnollisen hengenelämän ydinoivallukset ja -kokemukset ovat hahmottomia. Ne kumpuavat käsitteellisen ajattelun ja määrittelyjen alueen tuolta puolen. Mutta me pyrimme tajuamaan ne ajatuskuvina, pukemaan ne sanoin ilmaistaviin käsitteisiin. täten ovat syntyneet myytit, määritelmät, opit ja dogmit. (Hälinää ja hiljaisuutta, 1958. (teoksessa "Sanat kuin valo - Yrjö Kallisen ajatuksia", toim. Harri Markkula, WSOY 1995)"

  • "Aviovuode on jaettava. Sillä siveellisyyttä loukkaava yhteinen makuuhuone ja vuode rankaisee itsensä, aiheuttaa suhteen häiriintymistä, inhoa ja kyllästymistä, vieläpä pahempaakin. Nainen saisi täten vapaamman aseman ja säilyttäisi omistusoikeuden ruumiiseensa."

  • "Minä, Jussi Halla-aho, täten kovaäänisesti todistan pyrkiväni tekemään juuri sitä, minkä sinä Mikko Puumalainen haluat kieltää. Minä nimenomaisesti yritän ja haluan synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita. Minä vastustan maahanmuuttoa ja toivon kasvavan osan suomalaisista vastustavan sitä. Tämä johtuu siitä, että Suomessa ja muualla Euroopassa vallitseva, lähtökohdiltaan humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on vastaanottavien yhteiskuntien kannalta vahingollista. Se on vahingollista, koska suurin osa reaalisesti olemassaolevista maahanmuuttajista kuluttaa vastaanottavan yhteiskunnan resursseja eikä lisää niitä. Se on vahingollista, koska reaalisesti olemassaolevat maahanmuuttajat tekevät suhteessa lukumääräänsä hirvittävän paljon enemmän rikoksia kuin kantaväestö. Se on vahingollista, koska reaalisesti olemassaolevat maahanmuuttajat tuovat mukanaan arvoja ja käsityksiä, jotka eivät mitenkään ole yhteensovitettavissa tasa-arvoisen, sekulaarin, länsimaisen oikeusvaltion kanssa." "

Riimisanakirja

täten rimmaa näiden kanssa:

suklaa-, valkea-, mega-, giga-, haja-, laaka-, raaka-, taka-, deka-, seka-

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tässä, tästedes, tästä, täten, täti, täti-ihminen

Keskustelu

synonyymit: Näin ollen nimetön 27.2.2012