viesti

 1. Varsinkin muuten kuin välittömästi, henkilökohtaisesti perille toimitettava tai saapuva tieto, sanoma, tiedotus, ilmoitus, uutinen tms.
  Esimerkiksi: Lyhyt viesti. Viestin viejä, tuoja, vastaanottaja. Radioviesti. Suruviesti. Kuolemanviesti. Paperilappuseen oli kirjoitettu seuraava viesti. Jättää viesti puhelinvastaajaan. Viesti isän kuolemasta. Saitko viestini, että - -? Kuvakielessä, kuvallisesti, kielikuva:
  Esimerkiksi: Poikkeavaan käyttäytymiseen sisältyvä viesti.

 2. Urheilu viestikilpailu.
  Esimerkiksi: Miesten 4×100 m:n viesti. Hiihtokilpailujen naisten 3×5 km:n viesti. Vapaauinti-, sekauintiviesti. Maakuntaviesti. Loppuosuudella viestiä vie [= osuuttaan viestissä suorittaa] Suomen mestari.

Sanan alkuperä

slaavilainen (puola, venäjä); sukulaissanat karjala viesti, venäjä vest’. Englanniksi news

Katso myös: viestiä, morsettaa, teleksi, messu, kirje

Taivutus

yks. nom. viesti, yks. gen. viestin, yks. part. viestiä, yks. ill. viestiin, monikossa: mon. gen. viestien, monikossa: mon. part. viestejä, monikossa: mon. ill. viesteihin.

Synonyymisanakirja

viesti

 1. lähetys, sanoma, signaali, merkinanto.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti message
relay
sign
saksa Staffelwettbewerb g (m) qualifier general, Staffellauf g (m) qualifier running, Staffelschwimmen g qualifier swimming, unterschwellige Werbung, Staffellauf (m), Nachricht (f), Botschaft (f), Mitteilung (f), E-Mail (f), Mail (f)
italia staffetta (f), messaggio subliminale, messaggio (m), messaggio di posta elettronica (m), e-mail (f), mail (f)
venäjä эстафе́та (f), 25-й кадр (25-y kadr), посла́ние, сообще́ние, ве́сточка (f), весть (f), ме́сседж (m) = mɛ́ssɛdž qualifierolloquial, СМС (m), уведомле́ние, име́йл (m) = imɛ́jl, мейл (m) = mɛjl, письмо́, электро́нное письмо́
ranska message subliminal, message (m), courriel (m), courriels (m)-p, courrier électronique (m), qualifierolloquial email (m), e-mail (m)
latina perceptio subliminalis, nuntius (m)
puola percepcja podprogowa, sztafeta (f), wiadomość (f), posłanie, komunikat (m), e-mail (m), qualifierolloquial mejl (m), mail (m)
romania mesaj subliminal, ștafetă (f), e-mail, e-mail mesaj
ruotsi subliminal perception, budskap, meddelande, stafett, e-post, mail, mejl, e-brev, brev
kreikka σκυταλοδρομία (f), μήνυμα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό μήνυμα
unkari üzenet, e-mail

Slangisanakirja

 • lätkä: viestilevyke : Joku lätkä siihen aitaan oli duunattu.

 • mesitsi

Sitaatit

 • "Jos jollakulla teistä on viesti Paholaiselle, antakaa se minulle, koska tapaan hänet kohta."

 • "Maailmassa ei ole mitään niin helppoa puuhaa kuin myydä nuorta naista. Sofi Oksanen myy itsekin mielellään itseään. Hän on haluttua tavaraa suomalaisessa mediassa. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että nuoret naiset myyvät itseänsä miehille, mutta että fasismille se herättää moraalista paheksuntaa. Sohvin pahimmat parittajat tuntuvat nyt olevan Kansallisteatterin tuleva johtaja Mika Myllyaho ja WSOY:n kustannuspäällikkö Harri Haanpää. Mika Myllyaho nousi Sohvin reittä pitkin Kansallisteatterin johtoon. Hänen tulisi selkeästi sanoutua irti siitä, että hänen maailmassaan natsit ovat sankareita. Suomen Kansallisteatterin johdossa ei voi olla natsi. Hän voi aina puolustautua sillä, ettei hän tiennyt Viron historiasta riittävästi. Harri Haanpää on puolestaan saanut suojatistaan Sohvista myyntitykin Suomessa ja maailmalle. Tällä teoksella Suomesta tulee fasismin tuottajamaa Euroopassa. Se ei voi olla suomalaisen kirjallisuuden viesti maailmalle. Jos kotona natseillaankin, maailmalla pitäisi ymmärtää käyttäytyä sivistyneesti."

 • "Tapsa: "Valtakunnallisessa nettilehdessä oli eilen kirjoitus Chilen maanjäristyksestä, jonka perässä oli sitten keskustelua asiasta ja otin vapauden printata sen mukaan. Ensimmäinen viesti sisälti ajatuksen että ´Voi kamala nyt lähdetään sinne apuun´. Seuraavassa viestissä keskustelija kaksi sanoi että chileläiset voivat syyttää itseään siitä etteivät ole rakentaneet tarpeeksi kestäviä taloja toisin kuin japanilaiset jotka selviävät Tokiossa järistyksistään paremmin. Seuraavassa viestissä keskustelija kolme pääsi luonnonkatastrofista ketterästi ilmastonmuutokseen jota piti valheena. Neljännessä viestissä keskustelija neljä palasi takaisin Chileen ja syytti keskustelijaa ykköstä kommunistiksi, joita Chilessä oli aikanaan paljon. Keskustelija viisi haukkui haukkui koko keskustelua naurettavaksi ja ihmetteli koko nykyisen kouluopetuksen tasoa, josta keskustelija kuusi pääsi pakkoruotsiin. Erilaisuuden rikkautena näki myös keskustelija seitsemän jonka jälkeen keskustelija kahdeksan kysyi että onko se muka rikkaus että täällä maahanmuuttajat kulkevat turbaanit päässä ympärileikkaamassa vuohia, josta keskustelija yhdesän pääsi natsi-Saksaan...öö...josta keskustelija kymmenen pääsi natsien täsmällisiin juna-aikatauluihin, josta keskustelija 11. pääsi VR:n lakkoon ja keskustelija 12. kysyi miksi hänen viestejään moderoidaan koko ajan pois. Siihen keskustelija 13. totesi että hyvä vaan ja keskustelija 14. käski hänen painua takaisin Neuvostoliittoon johon keskustelija 15. totesi että Neuvostoliitossa oli sentään ihmisillä töitä johon seuraava totesi että Suomessa olisi töitä ainakin kirveellä johon keskustelija 17. totesi että ´Homo!´"

Riimisanakirja

viesti rimmaa näiden kanssa:

sukkulaviesti, maakuntaviesti, puheviesti, sekauintiviesti, surunviesti, piiloviesti, suruviesti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

vierähdys, vierähtää, vieräyttää, viesti, viestihiihto, viestijoukkue

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa viesti ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on minä-viesti ?
Miten voi panna robinille viesti ?
Mitä tarkoittaa minä-viesti ?
Mitä tarkoittaa minä viesti ?
Mitä tarkoitetaan sanalla viesti ?


Ehdota määritelmää