saati

verbi

saati

adverbi

  1. (usein sitten-sanan kanssa) korostaa edellä sanotun itsestään selvää pätemistä seuraavaksi sanottavaan

Esimerkkejä saati sanan käytöstä:

Hevosella olisi ollut jo täysi työ vetää tyhjääkin rekeä, 'saati' sitten semmoista ihmiskuormaa.

Ei saalis viatta saaa paikoilta paremmiltana, 'saati' Tuonelan joesta, Manalan alantehesta. (- Yhdeksästoista runo|Kalevala - Yhdeksästoista runo)

: kun ei paremmiltakaan paikoilta saada, niin ei tietenkään myöskään Tuonelan joesta

Katso myös: saatikka, plagioida, puhua

Liittyvät sanat: saatikka

Synonyymisanakirja

saati

  1. saatika.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

  • "Jos kävelisitte kadulla tenttaamassa vastaantulijoilta mitä nämä ymmärtävät auringosta, kuusta ja tähdistä, hämmästyisitte siitä kuinka vähän he tietävät ja kuinka vähän he välittävät siitä vähästä. Suuri joukko rahvaasta tosissaan uskoo että ulkoavaruus on sininen ja pilviä täynnä. Siskoni ihmetteli aikoinaan (kun hän oli yli kaksikymppinen) mikseivät Apollolla matkanneet astronautit pysähtyneet muille planeetoille matkallaan kuuhun. Kämppäkaverini yliopistossa puolestaan ei hahmottanut lainkaan minkä kokoinen aurinko on ja kuinka kaukana se on maasta (ehkäpä se oli volkkarin kokoinen ja 300 metrin korkeudessa). Sitten hän luuli että meteoriitit toisista planeetoista irronneita palasia, jotka tipahtelivat maahan. Eikä tulisi mieleenikään haastatella isääni siitä mitä hän tietää saati välittää näistä asioista - hänen tietämyksestä maailmankaikkeudesta on varmaa samaa luokkaa kuin nykyisellä viisivuotiaalla. Voisin lyödä vetoa, että useimmat amerikkalaiset uskoisivat, jos väittäisitte että aurinko on pilvien ympäröimä - kunhan ujuttaisitte tämän keskusteluun jalkapallosta ettekä vaikuttaisi älypäältä."

  • "Tulevaisuuden mankkaalainen omakotiasukas lämmittää talonsa pelleteillä, maalämmöllä tai vihreällä kaukolämmöllä ja ajelee töihin Tapiolaan sähköautolla. Ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa ilmastosta saati elämänmuodostaan." Matti Vanhasen puhe Espoon Dipolissa Tulevaisuuden lyhyt historia -seminaarissa kunta-alan vaikuttajille 26.8.2008. (lähde: Valtioneuvoston kotisivut, 26.8.2008)"

  • "Aivan aluksi varoitus: en ole ilmastonmuutosuskossa. En usko ilmatieteen laitokseen, joka ei kykene ennustamaan oikein edes viiden vuorokauden säätä, saati sitä, tuleeko maailmanloppu, jos emme vaihda hehkulamppujamme halogeenivaloihin ja varo jokaista hiilijalanjälkeämme - mitä ne sitten lienevätkin. En usko tiedemiehiin, jotka perustavat salaseuran (YK:n ilmastopaneeli). IPCC:n tutkijat eivät uskalla asettaa tutkimustuloksiaan kriittiseen arviointiin, vaan haluavat tukkia toisinajattelevien suut ja sensuroida mielipiteet. En usko sellaiseen tieteeseen, joka asettaa tavoitteet etukäteen ja manipuloi tutkimustulokset tukemaan tavoitteita. East Anglian sähköpostiskandaali osoitti, ettei IPCC:n tutkijoiden tietoihin ole luottamista."

  • "Hän ei voi edes pureskella purukumia ja kävellä suoraa linjaa saati sitten kirjoittaa kirjaa."

  • "Tyhmyys ei muutu säännöksi saati rationaaliseksi vain siksi, että sitä esiintyy yleisesti" (Johdatus Suomen oikeusjärjestelmään, 1993)"

  • "Eristyminen ei ole enää mahdollista saati toivottavaa. Isolationismin aika on ohi. Meidän ulkomaankauppamme ja liiketoimintamme laajeneminen on keskeisin ongelma. Kauppasodat ovat kannattamattomia." "

Riimisanakirja

saati rimmaa näiden kanssa:

pasaati

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

saatekirje, saatella, saatesanat, saati, saatikka, saatille

Ehdota määritelmää