roisto

  1. Lurjus, heittiö, kelmi, konna, rikollinen.
    Esimerkiksi: Senkin roisto! Se mies on suuri roisto. Roistojen pesäpaikka.

Katso myös: senkin , häpeämätön , konna , ryökäle , kirottu

Taivutus

yks. nom. roisto , yks. gen. roiston , yks. part. roistoa , yks. ill. roistoon , monikossa: mon. gen. roistojen , monikossa: mon. part. roistoja , monikossa: mon. ill. roistoihin .

Synonyymisanakirja

roisto

  1. idiootti, kusipää, persereikä, paskapää, paskiainen, mulkku, vittupää, kullinlutkuttaja, kyrvänimijä, molopää, munapää, kiusankappale, palkattu pahoinpitelijä, moukka, sika, konna, retale, koira, lurjus, roistonalku, pikkurikollinen, rikollinen, kovanaama, kovis, retku, gangsteri, rosvo, kanalja, ketku, kelmi, hunsvotti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti plug-ugly
villain
heel
bastard
hood
ranska sac à merde (m), scélérat (m), gredin (m), canaille (f), bandit (m), voyou (m), casseur (m), scélérat, fripouille (f), coquin (m), fils de pute (m), salopard (m), salaud
venäjä гни́да (f), отморо́зок (m), подо́нок (m), негодя́й (m), мерза́вец (m), подле́ц (m), уби́йца (m), головоре́з (m), разбо́йник (m), моло́дчик sc=Cyrl, злоде́й (m), ублю́док (m), су́ка (m) (f), муда́к (m), козёл (m), гад (m), су́кин сын (m), сво́лочь (m) (f), вы́родок (m), гнида (f)
saksa Schurke (m), Gauner (m), Rowdy (m), Schläger (m), Randalierer (m), Bastard (m), Mistkerl (m), Arsch (m), Hurensohn (m)
kreikka παλιάνθρωπος (m), κακοποιός, κάθαρμα, παλιόμουτρο, απατεώνας (m), μπάσταρδος (m), καθίκι
unkari gazember, orgyilkos, bandita
italia canaglia (f), farabutto (m), furfante (m), mascalzone (m), briccone (m), disonesto, manigoldo (m), delinquente (m), teppista (m) (f), criminale, scellerato (m), buono a nulla (m), bastardo (m), figlio di puttana (m)
puola łotr (m), drań (m), obwieś (m), łajdak (m), zbir, bandyta, rzezimieszek, zbój (m), złoczyńca (m), sukinsyn (m), qualifier vulgar skurwiel (m), qualifier vulgar skurwysyn (m)
romania mișel (m), mișel, ticălos, bastard (m), haimana (f), haimanale (f)-p
ruotsi gangster, bandit, skurk, bov, skitstövel
latina furcifer (m)

Slangisanakirja

  • rofe: roisto (leikeissä) : Aletaaks rofee ja poldee, apus rofe.

  • slurkki: roisto (!)

Sanonnat

"Köyhä mies on tyhmä, rikas mies on roisto, jos mies käy kirkossa, hän on tekopyhä; jos hän ei käy, hän on syntinen Jos hän on poliitikko, hän on huijari, jos hän ei osallistu, hän on epäkelpo kansalainen; jos hän kuolee nuorena, hänellä on ollut valtava tulevaisuus edessään, jos hän elää kypsään ikään, hän on taakaksi yhteiskunnalle Hyvä mies on vain hän, joka ei ole syntynyt Evan Esar."

Riimisanakirja

roisto rimmaa näiden kanssa:

joisto , loisto , linjaloisto , kukkaloisto , väriloisto , johtoloisto , poisto , hampaanpoisto , ilmanpoisto , karvanpoisto

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

roiskutella , roiskuttaa , roiskutus , roisto , roistomainen , roistomaisesti

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Onko toni roisto ?