omata

verbi

  1. Varsinkin ilmaisemassa että johonkin kuuluu jonkinlainen ominaisuus

  2. tavallinen, tavallisesti paremmin toisin.
    Esimerkiksi: Hän on toinen ammattilaiskokemusta omaava ajaja, joka on ilmoittautunut kilpailuihin. Huomattavia sivuvaikutuksia omaava lääke paremmin: lääke, jolla on huomattavia sivuvaikutuksia. Hän omaa [paremmin: hänellä on] laajat tiedot alalta. Huomattavaa vaikutusvaltaa omaavien [paremmin: huomattavan vaikutusvaltaisten] henkilöiden kannanotot. Oman asunnon omaava [paremmin: omistava] leskimies.

Esimerkkejä omata sanan käytöstä:

Stoalaiset katsoivat, että ihmiselle on tärkeää, että hänellä on luonnonmukainen tahto. > Stoalaiset katsoivat, että ihmiselle on tärkeää omata luonnonmukainen tahto.

Katso myös: peniskateus

Taivutus

1. inf. omata, akt. ind. prees., yks. 1. omaan, akt. ind. imperf., yks. 3. omasi, akt. kond. prees., yks. 3. omaisi, monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. omatkoon, monikossa: akt. 2. partis. omannut, monikossa: pass. imperf. omattiin.

Synonyymisanakirja

omata

  1. kantaa, olla, sisältyä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti bear
carry
possess
ranska avoir
saksa haben
kreikka έχω
unkari bír, birtokol, van -nak/-nek gloss attached to owner
italia avere
latina habeō, teneo, possideo, sum qualifier with dative
puola mieć
romania avea
venäjä име́ть, ''usually expressed with expressions:'' у меня (есть) (u menjá (jestʹ)) - I have, у тебя (есть) (u tebjá (jestʹ)) - you have '', etc.'' See у#Russian у (2 - preposition)
ruotsi äga, ha

Sitaatit

  • "Ei ole epäilystäkään siitä että nerous säilyy kauneutta pitemmin. Se selittää sen miksi me näemme niin suurta vaivaa sivistääksemme itseämme. Elämän villissä kamppailussa haluamme omata jotain mikä kestää, joten täytämme mielemme roskalla ja faktoilla sillä typerällä toivolla säilyttää paikkamme. Läpikotaisin asioihin perehtynyt ihminen - se on nykyaikainen ihanne. Sen ihmisen mieli on kamala asia. Se on kuin koristetavarakauppa, täynnä hirviöitä ja pölyä, ja kaikki hinnoitettu yli oikean arvonsa."

  • "On parempi omata jatkuvat tulot kuin olla hurmaava."

Riimisanakirja

omata rimmaa näiden kanssa:

zoomata, kromata, huomata

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

omarahoitteinen, omarahoitus, omarahoitusosuus, omata, omatahtoinen, omatekoinen


Ehdota määritelmää