ylläpitää

  1. (rinnastetaan pitää yllä) huolehtia jonkun elatuksesta, toimeentulosta.
    Esimerkiksi: Hän ylläpitää perheensä lisäksi vanhaa äitiään.

  2. pitää toiminnassa, voimassa, vireillä.
    Esimerkiksi: Kuntayhtymien ylläpitämät sairaalat. Kuntoa ylläpitävä liikunta. Ylläpiti yhteyksiä kotiseudulleen. Ylläpitää keskustelua.

Katso myös: hospitsi , telomeraasi , pörssi , palvelin , unilääke

Taivutus

yks. nom. ylläpitää , yks. gen. ylläpidän , yks. part. ylläpiti , yks. ill. ylläpitäisi , monikossa: mon. gen. ylläpitäköön , monikossa: mon. part. ylläpitänyt , monikossa: mon. ill. ylläpidettiin .

Synonyymisanakirja

ylläpitää

  1. säilyttää, suojella.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti keep
keep up, maintain
ranska maintenir, subvenir, conserver, soutenir, entretenir
unkari fenntart, karbantart, tart
puola podtrzymać
venäjä подде́рживать impf, содержа́ть impf, обеспе́чивать impf, сохранять impf, поддерживать impf, одобря́ть, подде́рживать, поощря́ть, соде́йствовать, поддержа́тьf
saksa erhalten, stützen, helfen, unterhalten, warten
italia mantenere, conservare, difendere (''a right''), sostenere (''a principle''), qualifier law confermare ''Oxford-Paravia Concise - Dizionario Inglese-Italiano e Italiano-Inglese''. Edited by Maria Cristina Bareggi. Torino: Paravia, 2003 (in collaboration with Oxford University Press). Special:Booksources/8839551107 ISBN 8839551107. Online version http://www.oxfordparavia.it/ here, sostenere
latina tueor, habeo
ruotsi upprätthålla, bistå, understödja, upphålla, bibehålla
kreikka διατηρώ
romania mentine

Sitaatit

  • "Minä, Jussi Halla-aho, täten kovaäänisesti todistan pyrkiväni tekemään juuri sitä, minkä sinä Mikko Puumalainen haluat kieltää. Minä nimenomaisesti yritän ja haluan synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita. Minä vastustan maahanmuuttoa ja toivon kasvavan osan suomalaisista vastustavan sitä. Tämä johtuu siitä, että Suomessa ja muualla Euroopassa vallitseva, lähtökohdiltaan humanitaarinen maahanmuuttopolitiikka on vastaanottavien yhteiskuntien kannalta vahingollista. Se on vahingollista, koska suurin osa reaalisesti olemassaolevista maahanmuuttajista kuluttaa vastaanottavan yhteiskunnan resursseja eikä lisää niitä. Se on vahingollista, koska reaalisesti olemassaolevat maahanmuuttajat tekevät suhteessa lukumääräänsä hirvittävän paljon enemmän rikoksia kuin kantaväestö. Se on vahingollista, koska reaalisesti olemassaolevat maahanmuuttajat tuovat mukanaan arvoja ja käsityksiä, jotka eivät mitenkään ole yhteensovitettavissa tasa-arvoisen, sekulaarin, länsimaisen oikeusvaltion kanssa." "

Riimisanakirja

ylläpitää rimmaa näiden kanssa:

itää , kiitää , liitää , riippuliitää , pitää

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ylläpito , ylläpitokustannukset , ylläpitäjä , ylläpitää , yllättyä , yllättäjä

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Miten taoa voi ylläpitää ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on ylläpitää. ?
Miten taoa voi ylläpitää ?