ylellisyys

  1. Esimerkiksi: Minkkiturkit, purjeveneet ja muut ylellisyydet. Elää ylellisyydessä.

Katso myös: luksus, tuote

Taivutus

yks. nom. ylellisyys, yks. gen. ylellisyyden, yks. part. ylellisyyttä, yks. ill. ylellisyyteen, monikossa: mon. gen. ylellisyyksien, monikossa: mon. part. ylellisyyksiä, monikossa: mon. ill. ylellisyyksiin.

Synonyymisanakirja

ylellisyys

  1. luksus, ruhtinaallisuus, loisto, ylenpalttisuus.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti luxury
luxuriation
lavishness
saksa Luxus (m)
kreikka πολυτέλεια (f)
unkari luxus
italia lusso, lusso (f), fronzolo (m), ninnolo (m)
puola luksus (m)
venäjä ро́скошь, люкс (m) sc=Cyrl, предме́т ро́скоши (m), ро́скошь (f)
ruotsi lyx

Sitaatit

  • "Paul.'Miksi ei naiteta niitä keskenään, jotka toisilleen sopivat, nuoria nuorten kanssa ja rakastavia rakastajainsa kanssa'Vanhus.'Siksi etteivät useimmat Ranskan nuorista miehistä ole kyllin varakkaita voidakseen mennä naimisiin ja etteivät he siksi tule ennenkuin vasta vanhoina. Nuorina he viettelevät lähimmäistensä vaimoja; ijäkkäinä ollen eivät he voi saavuttaa puolisoidensa rakkautta. Nuorina ollessaan he itse ovat pettäneet; vanhoiksi tultuaan he itse vuorostaan tulevat petetyiksi. Se on maailman yleinen laki ja järjestys: yksi ylellisyys on aina toiselle vastapainona. Siten elävät useimmat Europan asujamet kaksinkertaisessa epäjärjestyksessä; ja tämä epäjärjestys kasvaa yhteiskunnassa samassa määrässä kuin varallisuus kokoutuu vain muutamien harvojen käsiin. Valtio on kuin puutarha, jossa pienet puut eivät voi kasvaa, jos on liian paljon isoja puita niitä varjoomassa; mutta tässä on kuitenkin se erotus, että puutarha voi olla kaunis, vaikka siinä on vain vähän suuria puita, mutta valtion onnellisuus riippuu aina alamaisten paljoudesta ja yhdenvertaisuudesta, eikä vain muutamista harvoista rikkaista."

Riimisanakirja

ylellisyys rimmaa näiden kanssa:

-kielisyys, oikeakielisyys, sorakielisyys, puolikielisyys, monikielisyys, kaksikielisyys, yksikielisyys, puhdaskielisyys, teräväkielisyys, -mielisyys

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ylellinen, ylellisesti, ylellistyä, ylellisyys, ylellisyysesine, ylellisyystavara


Ehdota määritelmää