yleisesti

verbi

yleisesti

adverbi

 1. siten, että voidaan yleistää; yleisellä tavalla

Katso myös: tunnettu, sementti, curriculum vitae, notorinen, facto

Synonyymisanakirja

yleisesti

 1. usein, ylipäätään, yleinen, perinteisesti.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

 • "Ihmisluonnossa on yleisesti enemmän hölmöä kuin viisasta."

 • "Mistä johtuu, että yleistä hyvinvointia palvelevat ja sen kehitykselle äärimmäisen tärkeät instituutiot syntyvät ilman että niiden perustamiseen yleisesti pyritään."

 • "Marxismi-leninismillä on historiansa, määritelmänsä ja ongelmansa. Se on syntynyt yhteiskunnan kehityksen tarpeista ja sillä on oma kehityksensä lakimääräisyys. Tämän tieteen määritelmät ja kehitys eivät riipu lainkaan siitä, mitä tämä tai tuo ajattelee tai kuvittelee. Se heijastaa objektiivista totuutta, joka on riippumaton ihmisten käsityksistä. Totuus on yksi, harhaluuloja miljoonia. Tämä voidaan sanoa tieteellisestä sosialismista yleisesti."

 • "yleisesti katsottuna ihmiset ovat parasta maailmassa: siinä on syy, miksi Herra teki niitä niin paljon." "

 • "Koska asia on jo yleisesti tiedossa, minun lienee paras virallisesti ilmoittaa että synnyin hyvin nuorena."

 • "Naisten luullaan olevan yleisesti ottaen hyvin kiihkottomia: mutta naiset tuntevat samoin kuin miehet; heidän täytyy harjoittaa kykyjään ja saada toiminta-alaa, kuten heidän veljensäkin; he kärsivät liian tiukoista rajoituksista, liian ehdottomasta toimettomuudesta, aivan niin kuin miehetkin kärsisivät; ja etuoikeutettujen kanssaeläjien on ahdasmielistä sanoa, että heidän pitäisi rajoittua tekemään vanukkaita ja neulomaan sukkia, soittamaan pianoa ja kirjailemaan pussukoita. On ajattelematonta tuomita heidät tai nauraa heille, jos he pyrkivät tekemään tai oppimaan enemmän kuin tapa on katsonut tarpeelliseksi heidän sukupuolelleen."

 • "No, se aivan yleisesti ottaen kätkeytyy. Sitä näkee tuskin koskaan ulkosalla, varsinkaan päivänvalolla."

 • "Keppilän Joose löysi köyden keskeltä huoltotietä. Kai se oli pudonnut huolimattoman ajomiehen kuormasta. Se oli ainoa käyttökelpoinen ja yleisesti pätevä esine minkä hän oli löytänyt koko sotaretken aikana." (Kertoja)"

 • "Tyhmyys ei muutu säännöksi saati rationaaliseksi vain siksi, että sitä esiintyy yleisesti" (Johdatus Suomen oikeusjärjestelmään, 1993)"

 • "Näistä asioista maisista / puhuivat he kaikenlaisista. / yleisesti ottaen kuitenkin, puhuivat he naisista. / Ja he puhelivat naisista, / uniensa kuvajaisista, / niistä saavuttamattomista naisista / satumaisista (Yleisessä saunassa, 1982)"

Riimisanakirja

yleisesti rimmaa näiden kanssa:

vihaisesti, alhaisesti, kuuliaisesti, hunajaisesti, ahdasrajaisesti, -pohjaisesti, perinpohjaisesti, ensisijaisesti, toissijaisesti, hiljaisesti

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää