yksinpuhelu

  1. Itsekseen puhelu varsinkin kirjallisuuden ilmaisumuotona, monologi.
    Esimerkiksi: Hamletin kuuluisa yksinpuhelu.

Katso myös: monologi, puhelu

Taivutus

yks. nom. yksinpuhelu, yks. gen. yksinpuhelun, yks. part. yksinpuhelua, yks. ill. yksinpuheluun, mon. gen. yksinpuhelujen yksinpuheluiden yksinpuheluitten, mon. part. yksinpuheluja yksinpuheluita, mon. ill. yksinpuheluihin.

Synonyymisanakirja

yksinpuhelu

  1. näyttelijän vuorosanat, repliikki, sanat, puhe, puhuminen, puheviestintä, suullinen viestintä, puhuttu kieli, kieli, ääniviestintä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti monologue
soliloquy
ranska monologue (m), soliloque (m)
saksa Monolog (m), Selbstgespräch
puola monolog (m)
venäjä моноло́г (m)
ruotsi monolog
kreikka μονόλογος (m)

Sitaatit

  • "Viron valinnoista vuosina 1939-40 täytyisi muistaa, että Viro valitsi voittajan ja oikeuden valitessaan Neuvostoliiton, kun Suomi valitsi rikollisuuden ja Natsi-Saksan. Suomessa tämä näkökulma halutaan unohtaa. Suomalaisen vasemmiston epäonnistumista kuvaa se, ettei se ole onnistunut puolustamaan Neuvostoliiton merkitystä Viron historiassa. Vasemmisto ei ole myöskään onnistunut puolustamaan YYA:n ja Neuvostoliiton merkitystä Suomen historiassa 1960-ja 70-luvuilla. Tuo edistyksen aikakausi oli suomalaisen yhteiskunnan denatsifikaatiota ja demokratisoitumista. Tällä hetkellä Suomessa pyritään vain mitätöimään kaikki se yhteiskunnallinen edistys, jota 1960- ja 70-luku edustivat." "

Riimisanakirja

yksinpuhelu rimmaa näiden kanssa:

puhelu, ulkolinjapuhelu, virkapuhelu, matkapuhelu, vastapuhelu, lähipuhelu, välipuhelu, satelliittipuhelu, ulkomaanpuhelu, kaksinpuhelu

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

yksinomainen, yksinomaisesti, yksinpeli, yksinpuhelu, yksinpurjehdus, yksinpurjehtija