viimeistään

verbi

  1. Ei myöhemmin kuin, myöhäisimmässä mahdollisessa tapauksessa.
    Esimerkiksi: Hakemukset on jätettävä viimeistään perjantaina. Viimeistään pakkausvaiheessa kaikki virheelliset tuotteet on löydetty.

Katso myös: mennessä, myöhäisintään

Käännökset

englanti late at the latest
late not later than

Teidän kannattaisi määritellä joku selvä takaraja, jolloin viimeistään kerrotte.

You two should set a clear deadline no later than which you intend to come clean.

Sitaatit

  • "Syntymästä asti ihmiselle valehdellaan (Kätilöt: Onpa ruma vauva. Annetaan silti yhdeksän miinus, ei voi ainakaan meitä syyttää.) Tämä valhe on hyväksyttävä, koska ulkonäölle ei voi mitään. Kotona ihmetellään, miksei kukaan leiki sen kanssa. (Laakkosen äiti: Sä olet maailman kivoin poika.) Valhe, ei tietenkään ole. Elämä jatkuu ja tulee murrosikä. Usko alkaa jo horjua, mutta tsemppi jatkuu. Hän kusee joulujuhlissa boolimaljaan, syö liimaa ja varastelee. Murrosikäinen ruma finninaama kiinnostuu naisista ja yrittää väkisin. Kotona ihmetellään, miksi kaikki tytöt ovat huoria. (Laakkosen äiti: Ne ei vaan tunne sua kunnolla.) Valhe, mutta ostetaan. Usko horjuu lopullisesti. viimeistään tässä vaiheessa elämään ilmestyy satunnainen onnistuminen, ihmisen pahin vihollinen. Kaunis tyttö jostakin syystä alkaa tykätä. Koulusta löytyy muutama samanlainen ja syntyy ystävyyssuhteita. Poika saa kesätöitä ja yhtä äkkiä hänellä on varaa mopoon. Mieti! Mopoon! Hän saattaa voittaa koulun pikajuoksukilpailun tai käy ilmi, että hänellä on luokan paras hemoglobiini. Satunnainen onnistuminen sekoittaa pään loppuelämäksi. Syntyy illuusio siitä, että elämässä kaikki on mahdollista. Syntyy harha. Syntyy Laakkonen. Mies, jolla on kovaa näyttöä. Avainpelaaja. Aloituskentällisen mies. Mies kaiken taustalla. Mies, joka ei tarvitse ystäviä, ei ymmärrä naisia ja jolla on luokan paras hemoglobiini. Hän pärjää aina. Mutta kun ei pärjää. Hän perustaa firman, joka tuottaa untuvatyynyjä Kanadasta. Ja itkee sitä, ettei tässä maassa saa yrittää. (Laakkonen: Tää maa on Albania, saatana!) Valhe. Albania on muualla. Miestä alkaa riivata. Ainoa pelastus on se, että joku tulee ja haukkuu pystyyn. Muuten ei tule herätystä. Työtoverit katoavat pikkujouluissa. Perhe katoaa mummolaan. Voittokulku on katki. Mies jää yksin ja riivaus vaan pahenee. (Laakkonen: Aaaaaaaaaaaargh!) (Repomies: Toi oli kamalinta scheissea, mitä oon koskaan kuullu. Ja nyt ulos, ettek pelaa sillä koneella. Se oli paskaa!)"

  • "Meillä oli bändissä Max Möller, jonka kanssa ei kerta kaikkiaan kukaan voi tulla toimeen - se oli semmoinen tyyppi että kun Tampereelta lähdettiin niin viimeistään Orivedellä se oli suututtanut kaikki muut. Ihan perussuomalaisella vittuilulla." (Coitus Intin kitaristista Max Mölleristä)"

  • "Vasemmisto on ollut aneeminen, kyvytön historian ja politiikan ajanmukaiseen keskusteluun, mutta nyt vihdoin on uusi polvi nostanut päänsä esille. Nyt vihdoin suomalaiseen keskusteluun on tullut uudestaan raikas tuulahdus, jonka jälkeen ei enää ole pakko alistua oikeistopropagandaan. Nyt on taas Suomen koko kansalla lupa hengittää vapautuneesti! Bäckman ja Hietanen vapauttivat viimeistään tällä esiintymisellä hiljaiseksi alistetun väestömme täysiarvoisiksi."

  • "Venäjänkielinen perusteellinen analyysi ja esimerkkikokoelma samojen nationalistien herjoista valmistuu viimeistään syyskuun alussa 2009. Luultavasti mainitut nimimerkit eivät ole pahoillaan, jos venäjänkieliseen artikkeliin liitän myös nimimerkkien oikeat henkilötiedot"

  • "Jos ei muuta, niin ainakin nuoret oppivat armeijassa kuria. Elämässä ei vaan selviä niin, että tekee kaiken aina vaan oman pään mukaan. viimeistään sen huomaa siinä vaiheessa, kun menee naimisiin." "

  • "Päivi: "Kyllä, mutta se poltettiin päivässä. Että silloin viimeistään kaikki tiesi missä Rooma on että sinänsä hyvää PR:ää"

Riimisanakirja

viimeistään rimmaa näiden kanssa:

yhtään, äkkiseltään, verekseltään, äkikseltään, käymäseltään, päiväseltään, tyhjiltään, lämpimiltään, kylmiltään, pikimmiltään

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

viimeistelyvaihe, viimeistys, viimeistää, viimeistään, viimejouluinen, viimekertainen


Ehdota määritelmää