valiokunta

  1. Elin jonka jokin edustajisto, järjestö tms. on asettanut keskuudestaan asioiden valmistelua varten.
    Esimerkiksi: Yhdistyksen talousvaliokunta. Valtioneuvoston valiokunnat. Eduskunnan pankki-, perustuslakivaliokunta. Suuri valiokunta eduskunnan elin, joka käsittelee kaikki lakiesitykset (asianomaisen erikoisvaliokunnan jälkeen).

Katso myös: deputaatio, komitea, sosiaalivaliokunta, perustuslakivaliokunta, lakivaliokunta

Taivutus

yks. nom. valiokunta, yks. gen. valiokunnan, yks. part. valiokuntaa, yks. ill. valiokuntaan, monikossa: mon. gen. valiokuntien valiokuntain, monikossa: mon. part. valiokuntia, monikossa: mon. ill. valiokuntiin.

Synonyymisanakirja

valiokunta

  1. toimikunta, lautakunta.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti commission, committee
venäjä t-needed ru

Sitaatit

  • "Mutta olen sitä mieltä, että lain tarkoitus on todella, kuten on tullut aikaisemmin hyvin esille, että se palvelee kansalaisia ennen kaikkea siinä, että se parantaa politiikan henkeä ja toivottavasti lisää luottamusta siihen. Lakimme ei palvele kansalaisten päämäärää, jos laki lopulta näyttääkin siltä, että se peittää enemmän kuin paljastaa. Onko se tämmöinen bikinilaki, että se antaa vaikutelman puetusta mutta on toisen suuntainen Minusta vaalirahoituslainkin pitää olla sellainen, että tulee aito käsitys siitä, mitä ehdokkaan taustalla on. Sitä varten toivoisin, että valiokunta katsoisi näitä rahoja hyvin tarkkaan varsinkin, kun meillä muutenkin on hirveän vähän tietoja viimevuotisesta vaalirahoituksesta."

Riimisanakirja

valiokunta rimmaa näiden kanssa:

lakivaliokunta, perustuslakivaliokunta, sosiaalivaliokunta, ministerivaliokunta, ulkoasiainvaliokunta, valtiovarainvaliokunta, hallintovaliokunta, talousvaliokunta, maatalousvaliokunta

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

valio, valioampuja, valiojoukko, valiokunta, valiokuntakäsittely, valiokuntaneuvos


Ehdota määritelmää