vaimoihminen

  1. Kans., puhekieltä nainen, naisihminen.

Katso myös: vaimo

Taivutus

yks. nom. vaimoihminen, yks. gen. vaimoihmisen, yks. part. vaimoihmistä, yks. ill. vaimoihmiseen, mon. gen. vaimoihmisten vaimoihmisien, mon. part. vaimoihmisiä, mon. ill. vaimoihmisiin.

Käännökset

Esimerkit

"Kun käänsin katseeni hänestä, seisoi edessäni toisella puolen kuomua vaimoihminen, jolla oli käsissä tarjotin, ja tarjottimella oli sokeria ja kermaa ja kupillinen mustaa, kovasti höyryävää kahvia."

"Ja nopeasti vaalistuvassa aamuhämärässä näkyy vaimoihminen tulevan heräävästä talosta käsin puutarhaan päin."

""Mutta ihminen, esimerkiksi vanha vaimoihminen", ajatteli Elisabet, - "joka ei saata vastustaa sotaa siitä kieltäytymällä eikä liioin joutua ristiinnaulitsijain käsiin, - mitä hänen siis on tehtävä elämässä, jos hänkin rakastaa maailmaa ja palavasti haluaa sen vapautumista väkivallan alaisuudesta?" Niinkuin taivaanrannan etäisyydestä sinivuoret lähenevät ja suurenemistaan suurenevat, kunnes pysähtyvät katsojan jalkain noustaviksi ja läheisin on suurin ja vaikein, niin Elisabetin näin miettiessä lukemattomat tehtävät ja velvollisuudet ympäröivät hänet."

Riimisanakirja

vaimoihminen rimmaa näiden kanssa:

ihminen, järki-ihminen, villi-ihminen, yli-ihminen, kulttuuri-ihminen, koti-ihminen, ammatti-ihminen, täti-ihminen, aikaihminen, luolaihminen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

vaimentua, vaimeta, vaimo, vaimoihminen, vain, vainaa