suurimmaksi osaksiEhdota määritelmää

Hait useita sanoja sisältävällä fraasilla. Kokeile hakea sanoja erikseen:

Katso myös: voittopuolisesti, enimmäkseen, pääosa, apperseptio, limittäin

Synonyymisanakirja

suurimmaksi osaksi

  1. eniten.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti chiefly, mainly
ranska surtout, principalement
saksa hauptsächlich
kreikka κυρίως
unkari főleg
italia principalmente
puola głównie
romania mai ales, mai cu seamă, îndeosebi, în principal
venäjä гла́вным о́бразом ''more literary and official'', в основной основно́м (mainly), осо́бенно (especially), пе́рвоочерёдно ''rare, literary'', в первый пе́рвую о́чередь (primarily, first and foremost), гла́вным о́бразом, в основно́м
ruotsi huvudsakligen, företrädesvis, i synnerhet

Esimerkit

  • "Minusta ihmeet ovat osaksi lahjoja, osaksi vihjeitä siitä, että näkemämme litteän maailman ulkopuolella on jotakin."

  • "Minä olen poikkeuksellisen lahjakas mies, joka kykenee suuriin historiallisiin tekoihin Jumalan ja Suomen suurimmaksi kunniaksi."

  • "Viro voidaan liittää Suomeen sen jälkeen, kun asiasta on päätetty molemmissa maissa kansanäänestyksellä. Tämän jälkeen Virolle annetaan Suomen yhteydessä autonomia kuten Ahvenanmaalle. Näin Viro muuttuu Venäjälle vihamielisestä ja koko Pohjois-Euroopalle hengenvaarallisesta kansallissosialistisesta apartheid-alueesta osaksi puoleetonta, suvaitsevaista ja Venäjälle ystävällismielistä Suomea."

  • "En erityisemmin vihaa Stubbia, mutta kun huomasin hänet oikeusvaltion, Suomen ja Venäjän hyvien suhteiden ja kansainvälisten sopimusten suurimmaksi viholliseksi, on tietysti tarpeen keskustella siitä, kenen mandaatilla hän luulee olevansa ulkoministeri."

  • "Rimma ja Anton Salosen ( . ) tapaus on herättänyt taas tällä viikolla Venäjällä poikkeuksellisen ankaraa keskustelua monilla eri kanavilla. Päämedia ilmaisee ongelman suorasanaisen huolestuneesti, mutta yksittäiset ihmiset kysyvät tosi vihaisesti, miksi ylipäätänsä Venäjä ei mene ja miehitä Suomea, vaikka menettäisi YK:ssa asemansa. Tuollaiset kiivaat tunteet ovat luonnollisesti liioiteltuja, mutta ne kertovat suuresta tuohtumuksesta. Kun Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto raivasi tietä ateismin suvaitsemiselle, nyt Neuvostoliiton jälkeen Venäjän osaksi on tullut raivata tietä rukoilevien venäläisten äitien suvaitsemiselle, kun jälkikristillisessä Suomessa lapselta saatetaan kieltää jopa äidin rukoukset ja äidinkieli!"

  • "Natsi-Saksan jotkut suomalaiset aseveljet raiskasivat ruumiita rintamalla tarpeidensa tyydyttämiseksi. The Soviet Story elokuva raiskaa kuolleiden ruumiit uudemman kerran. Tuohon samaan maailmaan kuuluu, että ProKarelia vaatii Pariisin rauhansopimuksen ja voimassaolevien valtiosopimusten vastaisia muutoksia rajoihin. Haluaisi anastaa alueen, joka on ollut osa Suomea vain pienen partikulaarisen hetken historian vuosisatojen ja tuhansien kulussa: siis se on kuulunut osaksi Suomea paljon lyhyemmän ajan kuin osaksi Venäjää."

  • "Elokuvan tarkoitus oli tehdä näistä hirveistä ihmisistä todellisia ja tuoda heidän tekonsa todellisuuteen, eikä pitää heitä pelkästään demoneina. Mielestäni on hyvä jos nämä teot hyväksytään osaksi historiaamme ja ihmiset voivat käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa. Jos vain saisin videoista korvauksia, olisin vielä onnellisempi."

Riimisanakirja

suurimmaksi osaksi rimmaa näiden kanssa:

osaksi, anglosaksi

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää

Keskustelu