sallittu

  1. Luvallinen.
    Esimerkiksi: Lapsille sallittu elokuva. Suurin sallittu nopeus. Elintarvikkeiden sallitut lisäaineet. Apuneuvojen käyttö kokeessa oli sallittua.

Katso myös: toleranssi, halal, sallia, rakennuskorkeus, rajanylityspaikka

Taivutus

yks. nom. sallittu, yks. gen. sallitun, yks. part. sallittua, yks. ill. sallittuun, monikossa: mon. gen. sallittujen, monikossa: mon. part. sallittuja, monikossa: mon. ill. sallittuihin.

Synonyymisanakirja

sallittu

  1. luvallinen, hyväksyttävä, kelvollinen, pätevä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti permissible
allowable
admissible

Sitaatit

  • "Olihan häntä Ellin äitiä itseään kasvatettu samalla tavalla kuin hän olisi oikeastaan tahtonut kasvattaa Elliä. Mutta sitäpä hän nyt epäili, kummin olisi ollut hänen parempi ... niinkö vai aivan toisin. Ja jos toisin, niin pitäisi hänen mielestään tytön antaa elää ja olla niinkuin hän halusi, iloita, juosta, kiipeillä ja haaveksia, niinkuin halutti ja mieli teki. Mutta ehkä olisi kuitenkin parempi tukahduttaa semmoinen jo alussa, niinkuin hänelle itselleenkin oli tehty ... ettei se pääsisi mieleen juurtumaan koko elämän ajaksi. Hän itse ei ollut milloinkaan saanut luonnolleen valtaa antaa, ei missään suhteessa. Tuskin oli saanut juostakaan, vielä vähemmin puihin kiipeillä ja olla lentelevinään. Se oli sopimatonta ja se oli syntiä hänen lasna ollessaan. Vaikka ei hän milloinkaan ollut saanut siitä vakuutetuksi itseään. Vaan hänen oli täytynyt silloin ja täytynyt jälkeenpäin. Ei milloinkaan, mitä itse oli halunnut, aina sitä, mitä muut tahtoivat. Ja olihan hän tottunut siihen ja elänyt tähän asti. Olisikohan hänen elämänsä ollut sittenkään parempi, jos olisi saanut omaa mieltään noudattaa, niinkuin muutamat muut tässä maailmassa... Mutta tämä oli ainakin väärä ajatus ja synnillinen. Ei saisi moittia sitä, mikä on sallittu, eikä kadehtia muita. Kullekin on oma kohtalonsa annettu, ja kunkin täytyy ristinsä kärsivällisesti kantaa. Sitähän hänen olisi pitänyt oppia koko elämänsä kaiken, mutta sitäpä hän ei juuri ollut oppinut. Ei ollut milloinkaan kaikki hänessä tukahdutettu, vaikka hän oli välistä niin luullut. Ehkei oltu häntä kyllin ankarasti jo lapsuudesta... Ehkä olikin siinä syy eikä missään muussa..."

Riimisanakirja

sallittu rimmaa näiden kanssa:

hallittu

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

sallia, sallimus, sallimususko, sallittu, salliva, sallivasti

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on puoliperävaunun sallittu leveys Venäjällä ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Suurin sallittu nopeus maantiella ?
Mikä on mopon suurin sallittu nopeus ?
Mikä on mopon suurin sallittu noppeus ?
Mikä pn mopon suurin sallittu nopeus ?


Ehdota määritelmää