rauhoittua

verbi

  1. Tulla rauhallise(mma)ksi, tyyntyä, asettua, tasaantua, vakiintua.
    Esimerkiksi: Kaikki on hyvin, rauhoitu nyt! Poika rauhoittui huomattavasti murrosiästä päästyään. Olot ovat rauhoittuneet. Myrsky rauhoittui.

Katso myös: talttua, tyyntyä, lauhtua, hiljentyä

Taivutus

1. inf. rauhoittua, akt. ind. prees., yks. 1. rauhoitun, akt. ind. imperf., yks. 3. rauhoittui, akt. kond. prees., yks. 3. rauhoittuisi, akt. imperat. prees., yks. 3. rauhoittukoon, akt. 2. partis. rauhoittunut, pass. imperf. rauhoituttiin.

Synonyymisanakirja

rauhoittua

  1. lieventyä, hellittää, hiipua, helpottua, asettua, laantua, vähentyä, pienetä, tyyntyä, viiletä, viilentyä, tasaantua, rentoutua.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti ease off
cool off
calm down, chill out
subside
ranska tranquilliser, calmer, se calmer, apaiser, s'apaiser, se détendre, se taire, se tranquilliser
unkari lenyugszik, megnyugszik, lecsendesül
italia calmarsi, quietarsi, sedare
romania a se liniști, astâmpăra, relaxa, liniști, se liniști
saksa nimm's leicht, nur keine Hektik, beruhigen, sich beruhigen, de locker werden , de entspannen, sich fassen
puola wyluzuj się, rozluźnić sięf, uspokoić się, uspokajać się, ''(exclusively for sound)'' uciszyć się, zamilknąć, ''(sound/motion)'' uspokajać się impf, uspokoić sięf
venäjä не принима́йте бли́зко к се́рдцу, не волну́йтесь, остыва́ть impf, осты́тьf, охладева́ть impf, охладе́тьf, qualifieralm downуспока́иваться impf, успоко́итьсяf, успока́иваться impf, унима́ться impf, уня́тьсяf, расслабля́ться impf, рассла́битьсяf, распуска́ться impf, распусти́тьсяf, уня́ться impf, собира́ться impf, собра́тьсяf, успокои́тьсяf
ruotsi lugna, lugna ner sig, avta, dö bort, lägga sig, lugna sig, tystna
kreikka ηρεμώ, συνέρχομαι

Sitaatit

  • "Kaikki pitäisi olla kunnossa, miehet ovat terveinä, valmennusjohto on terveenä, ainoa kenestä on vähän huolta on tietysti selostajaosasto, täällä ei aina olla terveenä, mutta ei sen väliä. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Mutta sitten pitää jo rauhoittua. Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa. Hellurei, hellurei ja eikun miestä seinälle. Hellurei, hellurei, mahtava niitti. Siinä on paikka, miksi et lauo. Hellurei, hellurei, vääntö on hurjaa. Hellurei, hellurei ja nyt lähtee. Hellurei,hellurei, niitatkaa se reppuun. Siinä on paikka ja siellä on. Nyt huudetaan IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Ja lisää virtaa moottoriin pojat. Hellurei, hellurei, ja meteli yltyy. Hellurei, hellurei, aijai sentään kun oli ruma taklaus, siinä, jos jollain on proteesi suussa, se putoaa samantien. Hellurei, hellurei, ja ny se tulee. Ja kyllä lähtee, sellainen mälli, että tyhjä maali tulee ja siell lepää. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. SE ON SIINÄ. Siinä ei ehdi kissaa sanoa, kun kiekko on repussa. Puolustus pelataan kebab-kioskille. Ja katsokaa tätä meteliä, liput liehuvat, siellä vedetään jo valssia katsomossa. Ja suomalaisyleisö on riisunut paidat päältään, kenties osa ottaa jo kohta housujakin pois, mutta sillä ei ole mitään väliä. Nyt huudetaan, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haitaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa. IHANAA LEIJONAT IHANAA, IHANAA LEIJONAT IHANAA, tämä on ihanaa. Kiitoksia suomalaiset, kiitoksia Leijonat, tämä oli uskomaton taistelu, täällä meni jo usko, minulle voi kaataa tervaa ja höyheniä päälle, ei tälläisiä miehiä kannata täällä pitää, jotka eivät usko että suomalainen jääkiekkoilija voi tälläistä vielä tehdä. Se on siinä."

Riimisanakirja

rauhoittua rimmaa näiden kanssa:

vahingoittua, pahoittua, unhoittua, vioittua, ajoittua, majoittua, rajoittua, sijoittua, kirjoittua

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

rauhoite, rauhoitella, rauhoittaa, rauhoittua, rauhoitus, rauhoitusaika