rajaton

  1. Jolla ei ole rajaa tai rajoja, loputon, ääretön, suunnaton, määrätön, mittaamaton.
    Esimerkiksi: Rajaton [= päättymätön, ääretön] viiva, avaruus. Rajattomat erämaat. Rajaton [= rajoittamaton] yksinvalta. Rajattomat valtuudet. Rajattoman rikas. Rajattomat mahdollisuudet. Rajaton riemu, luottamus. Varastot eivät riitä rajattomiin.

Katso myös: kaikkivaltius, itsevaltius, itsevaltainen, ehtymätön, rannaton

Taivutus

yks. nom. rajaton, yks. gen. rajattoman, yks. part. rajatonta, yks. ill. rajattomaan, monikossa: mon. gen. rajattomien rajatonten, monikossa: mon. part. rajattomia, monikossa: mon. ill. rajattomiin.

Synonyymisanakirja

rajaton

  1. täydellinen, täys-, loputon, ehtymätön, määrätön, ääretön.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti limitless
unbordered
infinite
unmeasurable
plenary
ranska illimité, incalculable, innombrable
saksa grenzenlos, unbegrenzt, unbeschränkt, uneingeschränkt, unzählig, unzählbar, zahllos, kosmisch
venäjä безграни́чный, беспреде́льный, неограни́ченный, безмерный, бессчётный, бесчи́сленный, неисчисли́мый, несчётный, бескра́йний, бесконе́чный, несде́ржанный (m), необу́зданный (m), безу́держный (m), вселе́нский, косми́ческий
kreikka απεριόριστος, άμετρος, αναρίθμητος (m), αμέτρητος (m),
unkari végtelen, számtalan, megszámlálhatatlan
italia illimitato, innumerevole, incalcolabile, innumerabile, sconfinato
romania nelimitat, nemărginit (m), nelimitată (f), nenumărabil, de nenumărat
ruotsi förbehållslös, oreserverad, ohämmad, oinskränkt
puola niezliczony, bezgraniczny (m)

Sitaatit

  • "Uskonnollisisista vakaumuksistani lukemanna oli tietysti valhe, jota toistetaan järjestelmällisesti. En usko henkilöityneeseen Jumalaan enkä ole sitä koskaan kieltänyt vaan ilmaissut sen selvästi. Jos sisälläni on jotakin, jota voidaan sanoa uskonnolliseksi, niin se on maailman rakenteen rajaton ihailu sellaisena kuin luonnontiede pystyy sen paljastamaan."

  • "Halonen: "...Se on pois yleensä siitä kun lasketaan siitä yhteisestä kassasta, että kuinka paljon riittää kenellekkin, niin siinä on tietty kohtuusraja olemassa. Siis mä en ollenkaan aja tasapalkkausta enkä sitä että kaikkien pitäis olla just... Semmoset aikakaudet on varmaan ja järjestelmät takanapäin. Et pitää olla kannustimia, että semmonen joka haluaa tehdä enemmän, niin saa siitä yrittämisestään ja ahkeruudestaan ja kaikesta tällasesta koulutuksestaan, niin saa siitä sitten palkkiota. Se kannustaa ihmistä, mutta jos on oikein isot tuloerot, niin on todettu että se ei ensinnäkään luo sitä yhteistä henkeä se ei luo sitä käsitystä, että me ollaan yhdessä ja sitte siinä on ihan yksinkertaisesti se että ei raha oo mitenkään rajaton resurssi, vaan kyl se on sitten jostain muualta pois"."

Riimisanakirja

rajaton rimmaa näiden kanssa:

ajaton

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

rajatila, rajatilahäiriö, rajatilapersoonallisuus, rajaton, rajattomasti, rajattomuus

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mitä tarkoittaa rajaton rakkaus ?


Ehdota määritelmää