onnistunut

 1. Sellainen kuin on tarkoitettu tai toivottu, hyvin tehty, hyvä.
  Esimerkiksi: Onnistunut muotokuva. Erittäin onnistuneet kutsut. Onnistunut ratkaisu. Vähemmän onnistunut ajatus.

Katso myös: arkkitehtonisesti , didaktisesti , kehuttavasti , visuaalisesti , onnistua

Taivutus

yks. nom. onnistunut , yks. gen. onnistuneen , yks. part. onnistunutta , yks. ill. onnistuneeseen , monikossa: mon. gen. onnistuneiden onnistuneitten , monikossa: mon. part. onnistuneita , monikossa: mon. ill. onnistuneisiin onnistuneihin .

Synonyymisanakirja

onnistunut

 1. taidokas, taitava, menestyksekäs, tuloksellinen, menestynyt, menestyvä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti successful
clean
ranska ayant du succès, marqué de succès, couronné de succès
saksa erfolgreich
kreikka επιτυχημένος, επιτυχών
unkari sikeres, eredményes
italia di successo, coronato dal successo, riuscito, efficace (effective), ben riuscito, andato a buon fine
puola udany
venäjä успе́шный, благополу́чный, уда́чный
ruotsi lyckad, framgångsrik

Sitaatit

 • "Ajattelin, että edes se olisi tyhjään kenttään onnistunut. Ei yhtään sonnia laitumella."

 • "Suomenruotsalaisuuden historia on erittäin inhottava ihan Rkp:n henkisen isän A O Freudenthalin lausunnoista alkaen. Suomenruotsalaisuus on onnistunut tekemään itsestään hyvin vastenmielisen Suomen kansan enemmistön silmissä (siitäkin on aivan tuore tutkimus). Uusi järjenvastainen kielilaki toimii nyt tehokkaasti pakkoruotsia vastaan ja valitettavasti vain lisää ruotsin kieltä ja suomenruotsalaisuutta kohtaan tunnettua vieroksuntaa."

 • "Pariisissa ne vain tuijottivat, kun puhuin niille ranskaa - en koko matkan aikana onnistunut saamaan niitä idiootteja ymmärtämään omaa kieltään."

 • "Minuus on lopullinen mysteeri. Kun ihminen on onnistunut punnitsemaan auringon, mittaamaan kuun kulun ja kartoittamaan seitsemät taivaat tähti tähdeltä, jää silti vielä jäljelle oma minuus."

 • "Runoudessa niinkuin muissakin taiteissa, mutta olletikin näytelmärunoudessa, joka on kaiken runollisen taiteen latva ja kukkanen, tarvitaan väkevä äly (snille), lavea kokemus, syvä ihmistuntemus ja suuri taito kielen runollisten muotojen käyttämisessä. H:ra Kivellä ei ole yhtään näitä omaisuuksia isommassa määrässä, vaan useampaa niistä puuttuu hän kokonaan, jonka tähden ei olekaan kumma, ettei hänen teoksensa ole paremmin onnistunut. Lopuksi on meillä syytä muistuttaa, ettei runouden ala ole leikkiketo, jossa poikain on lupa heittää kuperkeikkaa ja kävellä puujaloilla, vaan se pyhä yrttitarha, jossa kansan hengelliset hedelmät kasvavat, ja jossa ulosvalitut tietäjät hellin käsin näiden kukkasia hoitavat. Näiden sen viljelijöiden joukkoon laskee runotar, tämän yrttitarhan haltia, vaan niitä luonnon lemmityitä, jotka hartaalla, nöyrällä ja puhtaalla mielellä peittäytyvät hänen palveluksellensa. Mutta väkisen sinne tungettelijat rankasee hän ylenkatseellansa, ja karkoittaa semmoiset iäti tarhansa seuduilta pois."

 • "Viron valinnoista vuosina 1939-40 täytyisi muistaa, että Viro valitsi voittajan ja oikeuden valitessaan Neuvostoliiton, kun Suomi valitsi rikollisuuden ja Natsi-Saksan. Suomessa tämä näkökulma halutaan unohtaa. Suomalaisen vasemmiston epäonnistumista kuvaa se, ettei se ole onnistunut puolustamaan Neuvostoliiton merkitystä Viron historiassa. Vasemmisto ei ole myöskään onnistunut puolustamaan YYA:n ja Neuvostoliiton merkitystä Suomen historiassa 1960-ja 70-luvuilla. Tuo edistyksen aikakausi oli suomalaisen yhteiskunnan denatsifikaatiota ja demokratisoitumista. Tällä hetkellä Suomessa pyritään vain mitätöimään kaikki se yhteiskunnallinen edistys, jota 1960- ja 70-luku edustivat." "

 • "Politiikka on kuin siivoamista: jos ei yritäkään siivota, kämppä on kohta kamalassa kunnossa. Mutta jos koko ajan siivoaa vähän, hetkittäin voi tuntua siltä, että on jopa onnistunut."

Riimisanakirja

onnistunut rimmaa näiden kanssa:

iki-ihastunut , ahdistunut , hermostunut , hienostunut , innostunut

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

onnistua , onnistuneesti , onnistuneisuus , onnistunut , onnitella , onnittelija

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Lapsena käydessäni kirkossa kuulin papin usein kehottamaan kirkkokansaa lämään ykseydessä, mit ?