ohhoh

verbi

  1. Hämmästystä, epäilyä, sääliä, helpottuneisuutta, väsymystä tms. ilmaiseva huudahdus.
    Esimerkiksi: Ohhoh, onpa hän muuttunut! Ohhoh, tuo on kyllä vale! Ohhoh, kävipä ikävästi. Ohhoh, vihdoinkin se on ohi!

Käännökset

englanti uh-oh (gloss)

''Ohhoh! Toivottavasti kukaan ei nähnyt.

Uh-oh! I hope no one saw me do that.

''Ohhoh! Jonkun pitää korjata tuo ennen kuin kukaan luokkaantuu.

Uh-oh! Someone should fix that before anyone gets hurt.

Slangisanakirja

  • vaude!: ohhoh! : Vaude, mikä kaara sul on. Mist oot ton bölliny?

Sitaatit

  • "Mike Marsh, Yhdysvallat; Jeff Williams, Yhdysvallat; Michael Johnson, Yhdysvallat; Ivan Garcia, Kuuba; Frankie Fredericks, Namibia; Ato Boldon, Trinidad ja Tobago; Patrick Stevens, Belgia; Obadele Thompson, Bahama. Kuulkaa pauhua ja valtava määrä salamavaloja välähtelee. On niin kuin olisi ukonilma Atlantan olympiastadionin yllä... Hurja olympiafinaali alkaa. Nyt se rävähtää. Katsotaan mihin se johtaa. Michael Marsh lähtee tuttuun tyyliinsä hyvin sieltä sisällä, mutta aivan omaa vauhtia lähtee Michael Johnson. Katsokaa hänen hirvittävää rullausta keskellä. Fredericks tulee myöskin hyvin ja Boldon. Nämä kolme ovat täysin omaa luokkaansa. Michael Marsh putoaa mitaleilta. Nyt on kysymys vain siitä tuleeko maailmanennätys. Ja aika... ai- ai - ai. 19.32. Aivan uskomaton suoritus. Ei voi olla totta. Tämä on jotain käsittämätöntä. 19.32. Tämä ylittää jo inhimillisen suorituskyvyn rajat. 19.32. Voiko tuo olla totta Tämä oli kuin Bob Beamonin hyppy 890, aivan uskomaton. Nyt tekee mieli sanoa kuten eräs edesmennyt pappa, joka keinutteli räsymatolla, kun puolen tunnin sisällä Lasse Viren ja Pekka Vasala toivat kultamitalit. Pappa keinutteli laajakaarista keinuntaa. Hän ei sanonut mitään muuta kuin: Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh! Pappa säilyi hengissä, kun oli nitrot. Ja hän keinutteli. Voi hirmu, voi kauhia, ohhoh, täytyy sanoa tuon vanhan papan sanoin. Ja jos olisi keinutuoli niin olisin pannut sen heilumaan laajakaarista liikettä eteen ja taakse ja kokenut samoin. Tämä on niin käsittämätöntä. Uskomaton 200 metriä! "

  • "David on kymmenyksen nopeampi kuin Mika ensimmäisellä sektorilla, mutta toisella kymmenyksen hitaampi...nyt katsotaan miten menee stadionosuus...ohhoh David on hiekalla - osuus meni siis Mikalta paremmin" - Hockenheim 2001 vapaat harjoitukset"

  • "Aijai aijai, nyt tästä tulee aikamoinen show! Avustava on kuin kylmästä ringistä se yksi näyttelijä, se kalju, en nyt muista nimeä. ohhoh, Carlos Marchena suoralla punaisella ulos ja Athleticolle pilkku... ohhoh. Ei ole totta. Tämä ei mene nyt minkään sääntöjen mukaan. Marchena otti suoran punaisen! Nyt on taas sellainen ilta, että ei meistä tiedä kukaan mitä täällä tapahtuu. Katsellaan vaan ja ihmetellään... espanjalaista mentaliteettia... ei tälläistä ole ikinä tapahtunut. SIINÄ SE NYT ON, katsokaa, tuleeko nimi mieleen (kuvaan palaa avustava)!"

  • "Ajatteli tulin vain sanomaan että, kiitos esittelykierroksesta. ohhoh. Näyttää kyllä ihan kivalta klinikalta. Mutta minä nyt harkitsen vielä ja... (Vieroitusklinikka)"

Riimisanakirja

ohhoh rimmaa näiden kanssa:

ohoh

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ohessa, ohesta, oheta, ohhoh, ohhoijaa, ohi


Ehdota määritelmää