kulttuuri-itsehallinto

 1. Kulttuuriasioita koskeva itsehallinto.
  Esimerkiksi: Saamelaisten kulttuuri-itsehallinto.

Katso myös: itsehallinto-oikeus, itsehallinto, kulttuuri-ihminen, kulttuuri, kulturelli

Taivutus

yks. nom. kulttuuri-itsehallinto, yks. gen. kulttuuri-itsehallinnon, yks. part. kulttuuri-itsehallintoa, yks. ill. kulttuuri-itsehallintoon, mon. gen. kulttuuri-itsehallintojen, mon. part. kulttuuri-itsehallintoja, mon. ill. kulttuuri-itsehallintoihin.

Synonyymisanakirja

kulttuuri-itsehallinto

 1. kulttuuri, sivilisaatio.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

Sitaatit

 • "Maalarin ateljeen pitäisi olla laboratorio. Siellä ei apinoida, siellä keksitään." "

 • "Nykyajan moraali merkitsee aikakauden katsomusten omaksumista. Minun mielestäni kulttuuri-ihminen, joka syyllistyy aikansa mittapuiden hyväksymiseen, menettelee törkeän moraalittomasti."

 • "Anteeksi, minä olen ruotsalainen." "

 • "Tänään se, mitä lännessä kutsutaan venäläiseksi kirjallisuudeksi, ei ole mitään muuta kuin russofobiaa: sotaa Venäjän kansaa, venäläistä naista, venäläisiä lapsia, Venäjän kansan demokraattisesti valitsemia johtajia vastaan. Kaikenlaiset sorokinit, pelevinit, jerofejevit, politkovskajat ovat valtaisan mainoskampanjan ansiosta länsimaiden suurelle yleisölle venäläisen kirjallisuuden ainoa kuva, vaikka todellisuudessa heidän tekstinsä on vihaa ja sotaa Venäjän kansaa vastaan. Heidän avullaan voidaan levittää kiihkeää rienausta ja saastuttaa länsimaisen ihmisen sielu ajatuksella siitä, että Venäjä idea on puhdasta likaa ja pornografiaa. Tämä mainoskampanja toimii tehokkaasti kaikkialla maailmassa, ja maailman niin sanonut Venäjä-asiantuntijat on tehokkaasti värvätty sen agenteiksi."

 • "Pahoittelen syvästi ajattelemattomuuttani ja typeryyttäni kuvatessani jokusen muutaman sekunnin pätkän Donnerin Kuulustelusta YouTubeen"

 • "Helismaan satiirin kärki ei koskaan kohdistunut jätkään vaan herraan. Se helismaalainen hurtti meininki, se viehättää. (Hector vuonna 2009 saatuaan Reino Helismaa -palkinnon)"

 • "Ostimme tuolloin Turunmaan saaristosta vanhan torpan, jonka seinien tilkkeet olivat täynnä vuoden 1961 sanomalehtiä. Se oli minulle enne ja kehotus kirjoittaa romaani, joka alkaa vuodesta 1961. Olen itse syntynyt elokuussa 1961." "

 • "Jos meillä ei ole talouskasvua, miten me hoidamme sairaat, köyhät ja eläkeläiset. Se vaihtoehto, että meillä ei ole talouskasvua, on inhimillisesti kauhistuttava." "

 • "Minä tervehdin teitä jääkärit tervetulleiksi isänmaahan. Aikana, jolloin isänmaan kohtalo näytti mitä synkimmältä, uskoitte te nuoret sen tulevaisuuteen. Te uhrasitte kotinne, onnenne, kaikki, voidaksenne rakentaa onnettomalle maallemme suuren ja onnellisen tulevaisuuden. Ja teidän johtotähtenne ei ole johtanut teitä harhaan." "

 • "Meillä ei opeteta ihmissuhteissa olemista, vaan valtavan itsekästä tapaa olla. Rakkaus voisi olla oma oppiaine tai olla toisen aineen yhteydessä." "

Riimisanakirja

kulttuuri-itsehallinto rimmaa näiden kanssa:

hallinto, tiedehallinto, itsehallinto, maakuntaitsehallinto, aluehallinto, puoluehallinto, alihallinto, materiaalihallinto, siviilihallinto

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

kulttikirja, kulttuuri, kulttuuri-ihminen, kulttuuri-itsehallinto, kulttuuriantropologi, kulttuuriantropologia

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on kulttuuri?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on kunnan itsehallinto?
Mikä on kunnallinen itsehallinto?
Mitä tarkoittaa kunnallinen itsehallinto?
Mitä tarkoittaa paikallinen itsehallinto?
Mikä on kulttuuri?
Mitä on kulttuuri?
Mikä kulttuuri on?