kilpailu

kilpailu

 1. kahden tai useamman osapuolen välistä toimintaa, jossa kukin osapuoli tavoittelee tiettyä päämäärää, joka ei ole osapuolten kesken jaettavissa

 2. taloustiede talousyksiköiden, kulutustalouksien ja yritysten tavaroiden ja palvelujen vaihtoon liittyvä kamppailu markkinoista ja saavutettavasta taloudellisesta tuloksesta; hinnanmuodostuksen tekijä

 3. urheilu|ym peli tai muu sellainen tapahtuma, jossa kilpaillaan voitosta tai palkinnosta

Katso myös: sprintti, konkurrenssi, maraton, synkästi, elintasokilpa

Synonyymisanakirja

kilpailu

 1. kisa.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Slangisanakirja

 • skaba: kilpailu / ottelu / tappelu : Koska ne skabat sit alko?

Sitaatit

 • "(...) useimmat ihmiset uskovat yhä siihen, että on mahdollista löytää jokin keskitie "atomistisen" kilpailun ja keskitetyn ohjauksen välillä. Mikään ei itse asiassa vaikuta aluksi uskottavammalta tai tehoa todennäköisimmin järkeviin ihmisiin kuin ajatus, että tavoitteena ei pidä olla sen enempää vapaan kilpailun äärimmäinen hajauttaminen kuin talouden täydellinen keskittäminenkään yhdeksi suunnitelmaksi vaan jokin näiden kahden menetelmän harkittu yhdistelmä. Pelkkä terve järki tarjoaa tässä kysymyksessä pettävän ohjenuoran. Vaikka kilpailu voi kestää jonkin verran sääntelyä, sitä ei voida lainkaan yhdistää haluamaamme suunnitteluun ilman, että lopetetaan kilpailu tehokkaana tuotannon ohjaajana (...) Näiden kahden sekoittaminen merkitsee, että kumpikaan niistä ei toimi ja että lopputulos on huonompi kuin jos kumpaan tahansa järjestelmään olisi turvauduttu johdonmukaisesti." (Tie orjuuteen 1995, s. 63-64)."

 • "Missä on kilpailu, siellä on myös voitto."

 • "Hrmh, joka tapauksessa kilpailu on kutkuttavan jännittävä!!"

 • "kilpailu on niin kovaa että itikatkin liimautuvat tuulilasiin!!"

 • "Huiman dramaattinen kilpailu. Ei sateen takia enää niinkään, vaan olosuhteiden vuoksi! ... No, ehkä se on sama asia."

 • "Naisella olkoon oikeus (kun hänen kasvatuksensa on tehty miehen kasvatuksen kaltaiseksi) päästä kaikkiin virkoihin ja harjottaa mitä tointa tahtoo. (Mutta veriseksi tulisi kilpailu jos nyt laskettaisiin pari miljonaa naista työmarkkinoille. Tässä täytyy mahdollisesti, nykyisissä oloissa, taipua epäjohdonmukaisuuteen, jollei kenties työvoimain liiallisuus pakottaisi syntymään uutta yhteiskuntajärjestystä.)"

 • "Tapsa: "Internet on kuin jokin ajattelun Idols-kilpailu; sinne vaan jokainen jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia ajatuksia."

 • "kilpailu, kilpaileminen, on veressäni. Se on osa minua, se on osa elämääni; olen tehnyt sitä koko elämäni. Ja se tulee ennen mitään muuta."

Riimisanakirja

kilpailu rimmaa näiden kanssa:

ideakilpailu, taktiikkakilpailu, laukkakilpailu, keilakilpailu, kuulakilpailu, ampumakilpailu, koirakilpailu, sisäratakilpailu, iltakilpailu

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää