eräänlainen

  1. Ilmaisemassa määrittämänsä ilmauksen ylimalkaiseksi luonnehdinnaksi tai tulkinnaksi

  2. jonkinlainen.
    Esimerkiksi: Eräänlainen uiva loistohotelli. Hänen äkillinen ystävällisyytensä oli eräänlainen anteeksipyyntö.

Katso myös: komissio, wigwam, sinkilä, buklee, quiche

Taivutus

yks. nom. eräänlainen, yks. gen. eräänlaisen, yks. part. eräänlaista, yks. ill. eräänlaiseen, monikossa: mon. gen. eräänlaisten eräänlaisien, monikossa: mon. part. eräänlaisia, monikossa: mon. ill. eräänlaisiin.

Synonyymisanakirja

eräänlainen

  1. tietynlainen, tietynlainen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti a kind of

poppamies Poppamies on eräänlainen lääkäri ja pappi samassa persoonassa.

A witch doctor is a kind of a doctor and priest in one person.

saksa Art (f)

Sitaatit

  • "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta – salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä."

  • "Järki on eräänlainen elämän valo."

  • "Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä." - Bertrand Russell"

  • "Viron apartheid-hallintoalue on eräänlainen kokeilu. Suomalaisille se oli tärkeä kokeilu siksi, että sen avulla voitiin testata venäläisten oikeuksien rajoittamista ja internointia mahdollista Karjalan palautusta silmällä pitäen. Amerikkalaisille se on erinomainen tilaisuus suunnitella sotilastukikohtaa suoralle Venäjän-vastaiselle hyökkäykselle ja havainnoida hyökkäysvalmistelujen aiheuttamia ongelmia. Siksi Viroon on yleensä sijoitettu Yhdysvaltain erikoispalvelun CIA:n agentteja korkeimmille palleille, kuten presidentiksi ja aikanaan myös puolustusvoimien komentajaksi. He ovat kyllä valtion palveluksessa."

Riimisanakirja

eräänlainen rimmaa näiden kanssa:

lainen, alainen, kapea-alainen, suppea-alainen, laaja-alainen, maalainen, thaimaalainen, länsimaalainen, suomenmaalainen, tšekinmaalainen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

erätauko, erävartija, erävoitto, eräänlainen, erääntymispäivä, erääntyä

Keskustelu

synonyymit: eräänlainen nimetön 26.3.2019