analyysi

  1. (taivutus: analyysi/ä tai -a, -ssä tai -ssa ja niin edelleen) jonkin koostumuksen tai laadun selvittäminen, erittely, jäsentely, eritelmä.
    Esimerkiksi: Kemiallinen analyysi. Romaanin, sävellyksen analyysi. Psykoanalyysi. Spektrianalyysi. Runoanalyysi. Tehdä käsialasta analyysi. Matematiikka raja-arvon käsitettä käyttävät matematiikan alatyylissä, alatyylisesti

Katso myös: analysoida, analyyttinen, swot-analyysi, kryptoanalyysi, titrata

Taivutus

yks. nom. analyysi , yks. part. analyysia , mon. gen. analyysien , mon. ill. analyyseihin .

Synonyymisanakirja

analyysi

  1. määritys.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti trend analysis
analysis
assay
unkari statisztikai analízis, analízis
ranska analyse (f), analyse, essai, dosage
saksa Analyse (f), Analysis (f), Assay (m), Untersuchung (f)
kreikka ανάλυση (f)
italia analisi (f), analisi, saggiatura (f), saggio (m)
puola analiza (f)
romania analiză (f)
venäjä ана́лиз (m), иссле́дование, разбо́р (m), разложе́ние, про́ба (f)
ruotsi analys

Sitaatit

  • "Sitä vastoin Putin faniksi tunnustaudun avoimesti. Mielestäni hän on 2000-luvun paras poliitikko ja valtion päämies, mitä on tällä tai toisella puolella maapalloa. Hänestä kertova patsas on minulla senkin päällä, Venäjältä ostetun ison antiikkisesti koristetun peilin alla. Tämä ei ole kuitenkaan alttari. Putin tekee sen todeksi, mitä serbit osaavat sanoa: Jumala taivaassa, Venäjä maan päällä. En muista mitään virhettä, jota Putin olisi politiikassaan vielä tehnyt. Toki mynnän, että hän on myös erehtyvä ihminen. Vain osa venäläisiä kannattaa Putinia, toki sekin osa on valtava, mutta tunnen Venäjän taloutta ja politiikkaa huomattavasti paremmin kuin keskimääräinen venäläinen, koska jututan talouden ja politiikan tekijöitä siellä ja seuraan sikäläistä keskustelua aktiivisesti. SAFKA ei ole mitenkään sitoutunut Venäjän edun ajamiseen, vaan SAFKA tekee vain objektiivista yhteiskunta-analyysia aikamme ilmiöistä. Tämä analyysi on tuottanut tulokseksi satumaisen hienon otoksen Venäjän suurteoista ihmisyyden puolesta. Kyse ei ole asenteesta, vaan historian luonteesta."

  • "Venäjänkielinen perusteellinen analyysi ja esimerkkikokoelma samojen nationalistien herjoista valmistuu viimeistään syyskuun alussa 2009. Luultavasti mainitut nimimerkit eivät ole pahoillaan, jos venäjänkieliseen artikkeliin liitän myös nimimerkkien oikeat henkilötiedot"

Riimisanakirja

analyysi rimmaa näiden kanssa:

dialyysi, maa-analyysi, esikuva-analyysi, käsiteanalyysi, tyylianalyysi, faktorianalyysi, vektorianalyysi, spektrianalyysi, värianalyysi

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

analysoida, analysointi, analytiikka, analyysi, analyytikko, analyyttinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on SWOT-analyysi?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on gap analyysi?
Mikä on meta-analyysi?
Mitä tarkoitaa ABC-analyysi?
Mikä on dimensionaalinen analyysi?
Mikä on PESTEL analyysi?
Mikä on desktop analyysi?
Mikä on swot-analyysi?
Mikä on pest analyysi?

Keskustelu