aistillinen

aistillinen

adjektiivi

  1. ruumiillisesti, sukupuolisesti vetoava

Katso myös: sensuelli, sensuaalinen, erotiikka

Liittyvät sanat: viettelevä , kiihottava

Synonyymisanakirja

aistillinen

  1. kiihkeä, kiihottava, hekumallinen, kuuma, sensuelli, nautinnollinen, ylellinen, eläimellinen, lihallinen, ruumiillinen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti sensual
voluptuous
voluptuary
italia sensuale, carnale, lascivo, erotico
romania lasciv, trupesc, erotic
ranska voluptueux (m) (m)-p, voluptueuse (f), voluptueuses (f)-p, érotique
venäjä сладостра́стный, сластолюби́вый, эроти́ческий, эроти́чный
saksa erotisch
kreikka ερωτικός
unkari erotikus
puola erotyczny (m)
ruotsi erotisk

Sitaatit

  • "Kummallinen, riehakas, meluisa pieni maailma oli tämä ranskalainen koulu: suurella vaivalla piiloteltiin kahleita kukkasilla: roomalaiskatolilaisuuden herkkä ydin tunkeutui jokaiseen toimenpiteeseen: valtava aistillinen halujensa tyydyttäminen (niin sanoakseni) sallittiin tasapainottamaan mustasukkaisia henkisiä rajoituksia. Jokainen sielu kasvatettiin orjuuteen; mutta tämän tosiasian pohtiminen estettiin takertumalla kaikkiin fyysisen virkistyksen verukkeisiin ja harrastamalla niistä useimpia. Siellä, kuten muuallakin, KIRKKO ponnisteli kasvattaakseen lapsensa elinvoimaisiksi ruumiiltaan, hauraiksi sielultaan, lihaviksi, punakoiksi, terveiksi, iloisiksi, tietämättömiksi, harkitsemattomiksi, empimättömiksi. Syökää, juokaa ja eläkää! se sanoo. Huolehtikaa ruumiistanne; jättäkää sielunne minulle. Minä pidän niistä huolta ohjaan niiden kulkua: annan takeet niiden lopullisesta kohtalosta. Kauppa, jossa jokainen todellinen katolilainen pitää itseään voittajana. Lucifer tarjoaa aivan samat ehdot: Sinulle minä annan kaiken tämän valtapiirin ja sen loiston, sillä minun haltuuni se on annettu, ja minä annan sen, kenelle tahdon. Jos sinä siis kumarrut minun eteeni, niin tämä kaikki on oleva sinun."

Riimisanakirja

aistillinen rimmaa näiden kanssa:

kuninkaallinen, sotilaallinen, puolisotilaallinen, merisotilaallinen, maallinen, ylimaallinen, isänmaallinen, kiihkoisänmaallinen, epäisänmaallinen, yltiöisänmaallinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

aistikas, aistikkaasti, aistikkuus, aistillinen, aistillisesti, aistillisuus

Ehdota määritelmää