thai

  1. [ tai]
    Esimerkiksi: Thait eräs Etelä-Kiinassa ja Taka-Intiassa asuva kansanryhmä.

  2. Thaimaan pääkieli, thain kieli.

Katso myös: thain kieli

Taivutus

yks. nom. thai, yks. gen. thain, yks. part. thaita, yks. ill. thaihin, monikossa: mon. gen. thaiden thaitten, monikossa: mon. part. thaita, monikossa: mon. ill. thaihin.

Synonyymisanakirja

thai

  1. siamin kieli, keskinen thai, thain kieli.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti Thai

Sitaatit

  • "Viime aikoina ns. itämaiset taistelulajit kuten karate, taekwondo, ninjutsu, aikido, thai chi ja bukkake ovat tulleet yhä suositummaksi nuorisomme keskuudessa."

  • "Jossain baarikeskustelussa parin muijan kanssa tuli taas kerran esille suomalaisen naisen asenne. Ne valittivat, että 'te se suomalaiset miehet ette tajua tärkeintä: italialainen mies osaa aina käyttäytyä ja tietää mitä nainen haluaa'. Mä olin että no miksi helvetissä tänne ei sitten saada lisää thai-tyttöjä, koska ne on just sellasia kun suomalainen mies haluaa. Hankitaan perkele kaksi miljoonaa thai-tyttöä, joiden pitää kävellä ilman pikkupöksyjä ja ne saa vetää porttariin aina varville kun tekee mieli. Ne naiset suuttuivat ihan saatanasti. Mä perustelin, että ihan samanlaiselta teidän teksti kuulostaa suomalaisten miesten korvissa. En mä tietenkään itse ajattele asioista tuolla tavalla, mutta se oli vaan karkea esimerkki; naisten jutut tuntuu miehistä aivan yhtä loukkaavilta. (Rumba 14/1993)"

Riimisanakirja

thai rimmaa näiden kanssa:

hai, hui hai, tiikerihai, pörssihai, korttihai, jättiläishai

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tevavienti, texasilainen, texmexruoka, thai, thaimaalainen, thain kieli

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Kiitos Thai kielellä ?
Mikä on thai kielellä koira ?


Ehdota määritelmää