CD-soitin

  1. Levysoitin joka muuttaa CD-levylle digitaalisesti tallennetun äänitteen lasersäteen avulla sähköiseksi signaaliksi toistoa varten, CD-levysoitin.

Katso myös: soitin, buzuki, piri, gamba, instrumentti

Taivutus

yks. nom. CD-soitin, yks. gen. CD-soittimen, yks. part. CD-soitinta, yks. ill. CD-soittimeen, monikossa: mon. gen. CD-soittimien CD-soitinten, monikossa: mon. part. CD-soittimia, monikossa: mon. ill. CD-soittimiin.

Synonyymisanakirja

cd-soitin

  1. CD-soitin.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti CD player

Sitaatit

  • "Suomalainen diggaa, kun sanotaan suoraan, että kyllä olen käyttänyt dopingia. Ei saa itkeä, etten voi ymmärtää, miten tämä piikki on joutunut pyllyyni. Talonmieskö sen sinne laittoi Silloin tulee asenne, että tuo jätkä tapetaan kun se tulee takaisin kylille. Veikkaan, että me edustetaan sellaista ihannoitua suomalaisuutta. Kun me lauletaan että 'mä nousin nuoralle ja soitin huoralle', Neon 2 laulaa että 'voi kun sulla on ihanat silmät ja kaunista ripsiväriä'. Minä puhun miehen äänellä ja ne puhuvat Barbie- ja Ken-nuken äänellä. (Soundi 6/1993)"

  • "Rumpaleissa on vuosien varrella ollut jännittäviä tyyppejä. Esimerkiksi Sytelä oli tavallaan Grand Slamin musikaalisin tyyppi. Se ei ollut rumpali. Sille saattoi antaa minkä tahansa instrumentin ja se soitti sitä viidessä minuutissa. Mikään soitin ei ollut Sytelälle vieras." (Juice Leskinen Grand Slamin rumpalista Vesä Sytelästä)"

Riimisanakirja

cd-soitin rimmaa näiden kanssa:

soitin, tasoitin, sormintasoitin, kielisoitin, rytmisoitin, jousisoitin, kosketinsoitin, osoitin, sekuntiosoitin

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

CD-ROM, CD-ROM-asema, CD-ROM-levy, CD-soitin, celsiusaste, cembalo

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

C alkava soitin ?
Mikä on taljankka -soitin ?
Sherlokc holmees soitin ?
Mikä soitin antaa son ?
Yleensä mustavalkoinen soitin ?
Italian Kansallis soitin ?


Ehdota määritelmää