Synonyymisanakirja

a-oikeudet

  1. omaisuus, tavarat.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Sitaatit

  • "Sosialistisissa maissa nuorison perusongelmat on ratkaistu ja esimerkiksi DDR:ssä on säädetty nuorison oikeudet ja velvollisuudet määrittelevä laki. Kaikissa kapitalistimaissa ovat nuoriso-ongelmat sen sijaan kärjistyneet. (Taisto Sinisalo: Niin muuttuu maailma - Muistikuvia ja mielipiteitä. Tammi 1978 s. 63.)"

  • "Tottakai se on ikävää, mutta tilanne on nyt tämä, eikä sille mitään voi. Toisaalta, La Ligan ystävät voisivat olla kiitollisia siitä, että edes jälkilähetyksiä tulee, koska parhaillaan Ruotsin puolella, missä TV4 omistaa La Ligan oikeudet näytetään "Lilla hund" -nimistä dokumenttispektaakkelia."

  • "Neuvostoliitossa ei ollut koskaan naisten sortoa siellä naisten asema oli hyvä, ja naisten nykyisetkin oikeudet Suomessa tai maailmassa ovat paljosta velkaa Neuvostoliitolle. Kuten myös Suomen itsenäisyydestä olemme paljosta velkaa Leninille ja Stalinille."

  • "Tilanne on vähän sama kuin juutalaisen naisen oikeudet natsi-Saksassa. Oletetaan, että saksalainen saa lapsen juutalaisnaisen kanssa ja asiasta tulee riitaa. Voi vain kuvitella, miten natsi-Saksan oikeusjärjestelmä kohtelee juutalaisnaista. Tietysti häntä vastaan esitetään kaikki keksityt syytteet ja asiat tutkitaan mikroskoopilla, lehdistössä käydyn herjauskampanjan säestyksellä. Saksalaismiestä sen sijaan kohdellaan silkkihansikkain, ja häneen kohdistetut rikosepäilyt nostetaan suoranaisiksi sankariteoiksi."

  • "Jo vuosien ajan ilmassa on roikkunut kysymys, kumpi on Viron apartheidille tärkeämpi, Aatos Erkko vai Tarja Halonen Vastaus on nyt päivän selvä: Aatos Erkko. Suomalainen mediamafia on sitoutunut suomalaiseen Lebensraum-projektiin. Virosta luodaan venäläisvapaata fenno-ugrien Shangri La´ta, jossa demokraattiset oikeudet koskevat vain aitoja suomensukuisia asukkaita."

  • "Nyt KokoomuSS on päättänyt jalostaa perussuomalaista huolta Venäjän uhkasta suur-Suomi -hengessä sillä, että tahtoisi säätää Venäjälle uuden maalain, jotta vasta sen jälkeen annettaisiin venäläisille maanosto-oikeudet Suomeen - tai ainakin muutoksesta keskustellaan. Tuollainen kansallisuuteen perustuva eriarvoistaminen on tuttua Hitlerin Saksasta, jossa juutalaisten oikeuksia rajoitettiin ankarasti."

  • "Kun ihmiset päättivät, että heillä on oikeus omaisuuteensa, he olisivat yhtä hyvin voineet päättää, että oikeudet ovat heidän omaisuuttaan." "

Riimisanakirja

a-oikeudet rimmaa näiden kanssa:

menekkivaikeudet, alkuvaikeudet, B-oikeudet

Lisää riimejä

Ehdota määritelmää