ymmärtämätön

  1. Joka ei ymmärrä.
    Esimerkiksi: Englannin kieltä ymmärtämätön. Leikkiä ymmärtämätön ihminen. Ymmärtämätön luonnon saastuttaminen. Erikoismerkitys käsitys-, arvostelukyvyltään heikko, lapsellinen.
    Esimerkiksi: Poika on vielä niin nuori ja ymmärtämätön. Kuinka saatoin olla niin ymmärtämätön!

  2. jota ei ymmärretä.
    Esimerkiksi: Ymmärtämättömäksi jäänyt sanoma.

Katso myös: korvantausta, epätaloudellinen, märkä, sokea

Taivutus

yks. nom. ymmärtämätön, yks. gen. ymmärtämättömän, yks. part. ymmärtämätöntä, yks. ill. ymmärtämättömään, mon. gen. ymmärtämättömien ymmärtämätönten, mon. part. ymmärtämättömiä, mon. ill. ymmärtämättömiin.

Synonyymisanakirja

ymmärtämätön

  1. kritiikitön, piittaamaton, sokea, varaukseton.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti uncomprehending
blind

Sitaatit

  • "Mä olen kuitenkin humanisti, mulla on ne arvot niin päällimmäisinä, että jos mä joudun valitsemaan kumppanin autiolle saarelle, niin kuinka kivoja hyvänsä jotkut koirat onkin, niin mä kuitenkin valitsisin ihmisen. Vaikka se olisi vähän palikampikin, joku DJ joka höpöttää vaan jostain levyjen scratchingmeiningistä, niin kyllä mä semmoisen kuitenkin ottaisin. Kyllä Robinson Crusoellakin oli Perjantai kova juttu, vaikka sillä oli siellä vuohia ja muita. Perjantai oli kuitenkin ihmisseuraa, vaikka se oli kieltä ymmärtämätön murjaani. (Rumba 12/1995)"

Riimisanakirja

ymmärtämätön rimmaa näiden kanssa:

iätön, selätön, tekemätön, näkemätön, ennennäkemätön, viljelemätön, pitelemätön, teeskentelemätön, kiertelemätön, viimeistelemätön

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

ymmärtämys, ymmärtämättömyys, ymmärtämättömästi, ymmärtämätön, ymmärtävä, ymmärtäväinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Ymmärtämätön sanan superlatiivi?