viisituhatta

  1. Perusluku
    Esimerkiksi: Viidentuhannen metrin juoksu.

Katso myös: todistaa

Taivutus

yks. nom. viisituhatta, yks. gen. viidentuhannen, yks. part. viittätuhatta, yks. ill. viiteentuhanteen, monikossa: mon. gen. viisientuhansien viittentuhanten, monikossa: mon. part. viisiätuhansia, monikossa: mon. ill. viisiintuhansiin.

Käännökset

englanti puhekieltä five thousand

Sitaatit

  • "Kun teille sanotaan, että se kirjoitti viisituhatta ja viisisataa laulua eläessään, te alatte laskea, kuinka monta se tekee vuotta kohti. Kuinka monta laulua minä kirjoitin kuukaudessa, viikossa. Päivässä, tunnissa - noin keskimäärin. Te teette elämästä laskutehtävän. Sitten te utelette, paljonko siitä tulee tuntipalkaksi ja mitä se lopun päivää teki. Minä kirjoitin lopun päivää; jos olin kiertueella, kirjoitin kiertueella. Sata hupailua radiolle, enemmän kuin kolmisenkymmentä elokuvakäsikirjoitusta, kymmenen revyytä Punaiseen myllyyn, näytelmiä salanimillä, kun en uskaltanut omaani käyttää, En itseäni häveten, vaan muiden häpeää ajatelleen. Te ihmettelette: Vai niin paljon teit, jo olit nopea tekemään. Ja rima matalalla."

Riimisanakirja

viisituhatta rimmaa näiden kanssa:

satatuhatta, toistatuhatta, kolmetuhatta, puolituhatta, parituhatta, kaksituhatta, kahdeksantuhatta, puolentuhatta, kymmenentuhatta

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

viisitahokas, viisitoista, viisitoistavuotias, viisituhatta, viisiviikkoinen, viisivuotias


Ehdota määritelmää