vieminen

  1. Esimerkiksi: Roskapussin vieminen.

  2. tavallinen, tavallisesti monikko, monikossa tuliainen, tuominen.
    Esimerkiksi: Osti isäntäväelle kahvipaketin viemisiksi.

Katso myös: jälleenvienti , applikaatio , vienti , abduktio

Taivutus

yks. nom. vieminen , yks. gen. viemisen , yks. part. viemistä , yks. ill. viemiseen , monikossa: mon. gen. viemisten viemisien , monikossa: mon. part. viemisiä , monikossa: mon. ill. viemisiin .

Synonyymisanakirja

vieminen

  1. lihallinen yhteys, nainti, parittelu, seksi, seksuaalinen kanssakäyminen, suhde, sukupuolisuhde, sukupuoliyhdyntä, sukupuoliyhteys, yhdyntä, yhtyminen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti (fi-infinitive of)

Sitaatit

  • "Neuvostoliittoon oli Raamatun vieminen ainakin yli omien tarpeiden rikos. Joten rikollisen maahantulokielto on luonnollinen seikka."

  • "Erityisen kovasti puhetta herätti Risto Rytin hirttäjäiset lauantain iltapäivällä 8.5.2010 Mannerheimin patsaalla Helsingissä. Ongelmia oli lähinnä tekniikassa: kuka järjestää puutavaraa ja avustaa hirttolavan rakentamisessa. Toinen ongelma oli löytää Risto Ryti, joka tulisi hirtettäväksi, sillä nukkeja olisi typerä hirttää. Asian yhteydessä toki oli esillä myös vanhan oikeuspäätöksen vieminen kansainvälisen oikeuden tuomittavaksi vanhan hirttotuomion mukaisesti, jolloin vanha ruumis ilmeisemmin pitäisi nostaa esille ja polttaa ongelmajätteiden joukossa niin kuin muuan antifasisti ehdotti. Eräs toinen henkilö arveli, että Suomessa on niin suuret itsemurhaluvut, jotta vapaaehtoisia varmasti löytyy Risto Rytiksi voitonpäivän aattona. Ehkä ehdokasta pitää etsiä työpaikkailmoituksella"

Riimisanakirja

vieminen rimmaa näiden kanssa:

epideeminen , pandeeminen , endeeminen , poleeminen , aneeminen , akateeminen , systeeminen , tekeminen , lukeminen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

viekoittelu , viekoitus , vielä , vieminen , viemäri , viemäriaukko

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Miksi jätteen vieminen jättenkäsittelykeskukseen maksaa ?