vauraus

  1. Varakkuus, rikkaus, hyvinvointi.
    Esimerkiksi: Suvun vauraus. Alueen vauraus perustuu öljyyn.

Katso myös: hyvinvointi, rikkaus

Taivutus

yks. nom. vauraus, yks. gen. vaurauden, yks. part. vaurautta, yks. ill. vaurauteen, monikossa: mon. gen. vaurauksien, monikossa: mon. part. vaurauksia, monikossa: mon. ill. vaurauksiin.

Synonyymisanakirja

vauraus

  1. menestyneisyys, menestys.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti prosperity

Sitaatit

  • "vauraus erottaa ihmisiä. Köyhyys yhdistää. Sinulla on vähän sokeria ja minulla ei; lainaan sinulta. Ensi kuussa sinulla ei ole jauhoja; minä annan omistani sinulle."

  • "Hävittämällä metsänsä Suomi on saanut sen vaurauden pohjan, jonka ansiosta meillä on - muun muassa - kaksi miljoonaa autoa, miljoonia mustanharmaankiiltäviä sähköviihdelaatikoita tuhatta eri lajia ja päättömästi tarpeettomia rakennuksia vihreää maata peittämässä. vauraus, ylimääräinen raha on myös tehnyt mahdolliseksi kasinotalouden lähes käsittämättömän vehkeilyn, lähes käsittämättömän sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden, jossa golfkenttien, huippuhotellien, lomapalatsien, nurkanvaltausten ja Sveitsin pankkitilien ruletti on tullut "tavallisten ihmisten" maksettavaksi. Mutta ennen kaikkea tämän vaurauden ansiosta ihmiset ovat turhautuneempia, työttömämpiä, onnettomampia, itsemurhaisempia, liikuntakyvyttömämpiä, elinkelvottomampia, elämäntarkoituksenhukanneempia kuin koskaan historian aikana. Vihonviimeisen surkea vaihtokauppa."

Riimisanakirja

vauraus rimmaa näiden kanssa:

auraus, hauraus, kuumahauraus, kylmähauraus, syväauraus

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

vaurastaa, vaurastua, vaurastuttaa, vauraus, vaurio, vaurioittaa

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on sanan vauraus vastakohta ?