turku

  1. Vanhahtava synonyymi sanalle tori

Sanan alkuperä

germaaninen (saksa, gootti, langobardi, muinaisyläsaksa, ruotsi); sukulaissanat viro turg, ruotsi torg. Englanniksi market

Katso myös: kehto, länsi

Synonyymisanakirja

turku

  1. tori, tori.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti puhekieltä marketplace
(lv-inflection of)

Sitaatit

  • "Mäenpää ei ole osa ratkaisua vaan osa ongelmaa. Hän on neekerinkuohitsemispuheineen juuri sellainen "kriitikko", jonka poliittinen eliitti haluaa näkyville: synkeä, brutaali mörökölli. Uskoakseni Mäenpää on yksi syy siihen, että turku on hitaasti mutta varmasti muuttumassa Suomen Malmöksi. Kukaan ei kehtaa kaupunginvaltuustossa vastustaa monikultturistien hulluimpiakaan ideoita, koska Mäenpää ehtii aina vastustaa niitä ensimmäisenä, eikä yksikään poliittisesta tulevaisuudestaan huolta kantava kollega ala tukea valtuutettua, jonka ehdotuksiin kuuluu vaikkapa muurin rakentaminen Lausteen (vai oliko se Varissuo) ympärille, tai joka väsää "ei somaleille" -kylttejä kaupungin urheilupaikoille. Mäenpää on antanut Turussa maahanmuuttokritiikille niin rumat kasvot, että kynnys monikultturismin vastustamiseen on noussut sietämättömän korkeaksi." (Scriptassa 18. helmikuuta 2009)"

  • "Valmentaja ei saa koskaan olla tyytyväinen, sillä tyytyväisyys tappaa kehityksen."

  • "Ihmettelen Kokoomus-puoluetta. Vielä 50-luvulla se oli sivistyneistön puolue, jossa kuunneltiin professoreita ja siellä oli vahva maataloussiipi. Nyt se ei ole edes konservatiivinen puolue, vaan pelkkä liikemiesten pelinappula."

Riimisanakirja

turku rimmaa näiden kanssa:

purku, tuomionpurku, surku

Lisää riimejä

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä turku on?
Kuka on turku?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on turku?
Mikä turku on?
Mikä on Turku?
Missä on turku?

Läheisiä sanoja

turkologia
turkoosi
turkoosinsininen
turku
turma
turma-auto