tuhansittain

verbi

  1. Monta tuhatta, tuhansia, tuhatmäärin.
    Esimerkiksi: Tuhansittain ihmisiä.

Katso myös: tuhatmäärin

Käännökset

englanti by the thousands

Sitaatit

  • "Sillä jos heidät yhteiskunnan runsailla kustannuksilla on voitu houkutella maahan tekemään työtä vähemmän kannattavassa elinkeinossa, niin heitä olisi muuttanut tänne tuhansittain ilman vähintäkään rasitusta valtakunnalle..."

  • "Vaikka kyllä te siellä Hirosimassa, vai missä se oli, järjestitte niille vinosilmille aikamoisen helvetin. Välähdys vain ja auringon kuumuuden paahde alas maan päälle. Hehtaarikaupalla taloja kasaan ja tuhansittain ihmisiä siinä silmänräpäyksessä kuoleman viikatemiehen eteen. Siinä meni hyvempää ja huonompaa, jumalista akankuvatusta, lieneehän niitä kaikilla maailmassa, ja kadulla leikkivää lapsivintiötä. Kaikki ne kärventyivät kuin kärpäset kesken arkisten askareittensa teidän tuohikäiverönne tulessa. Eivätkä nuo monet vainajat sinulle koskaan kummittele Minua ainakin arveluttaisi pyyhkäistä niin paljon elämää maan pinnalta yhdellä sivalluksella. (1950)"

Riimisanakirja

tuhansittain rimmaa näiden kanssa:

maittain, portaittain, kohdittain, yksityiskohdittain, pääkohdittain, periodeittain, kaupungeittain, vaiheittain, arkeittain, kappaleittain

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tuhannesosa, tuhannesosamillimetri, tuhannesti, tuhansittain, tuhantinen, tuhantisen


Ehdota määritelmää