tosiasiassa

Tarkoititko: tosiasia

Katso myös: tosiasia, todellisesti, todellisuus, puhua, asia

Käännökset

englanti as it is
in reality
in point of fact
factually
de facto
ranska en fait
saksa tatsächlich, in Wirklichkeit
kreikka στην πραγματικότητα
unkari valójában
italia in realtà
latina revera
puola w istocie
romania de fapt
venäjä вообще́-то, на са́мом де́ле, в действи́тельности, на де́ле, факти́чески
ruotsi faktiskt

Sitaatit

  • "Olette äärettömän sievä, tohtori Sattler. Voisin katsella sääriänne koko päivän. Mutta ei, musta on itse asiassa oivallinen väri helteellä. Jos muistelette miten musta kappale säteilee, musta on tosiasiassa parasta helteellä. Tehokasta säteilyä. Käytän joka tapauksessa vain kahta väriä, mustaa ja harmaata. - Ian Malcolm"

  • "tosiasiassa Ibrahim oli menestynyt suomalaistumisessa hyvin. Hän päätyi tosisuomalaiseen lopulliseen ratkaisuun, laajennettuun joukkoitsemurhaan. Sama menetelmä on kansallisena perusstrategiana tuttu jo talvi- ja jatkosodasta, sisällissodasta puhumattakaan. Myös aikamme Nato-kiimaiset kokoomusministerit ajavat ihan samaa asiaa."

  • "Länsimaissa myydään kaikkea saastaa venäläisenä kirjallisuutena. Hyvä esimerkki on saksalainen Vladimir Sorokin tai amerikkalainen Anna Politkovskaja. He ovat kuulemma venäläisen kirjallisuuden ja journalismin eturivi. tosiasiassa Venäjällä ilmestyy valtava määrä uusia kirjoja vuosittain ja tietysti laidasta laitaan, eikä näillä ulkomaalaisilla ole siinä suurtakaan virkaa."

  • "tosiasiassa mielenosoituksen aiheena oli se, että Viro käyttää historiaa aseena venäläisiä vastaan. Tätä samaa perinnettä Viron tasavallan asiamies ja valtuutettu apartheid-professori Zetterberg jatkoi haastattelussaan, jonka sisältö oli tyylipuhdasta fasismia alusta loppuun. Pisteet Zetterbergille siitä, että hän jätti armeliaasti mainitsematta missä yliopistossa hän muka on professori."

  • "Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan suomalaiset viranomaiset ovat toimineet tilanteessa lain mukaisesti. tosiasiassa nimenomaan Suomen viranomaisten ja hallituksen laittomat toimet ja selvästi virkarikosten tunnusmerkistön täyttävät väärinkäytökset ovat nyt johtaneet täysin katastrofaaliseen tilanteeseen."

  • "tosiasiassa vapautta ei voi olla muutoin kuin tekojen seurauksena, ja siitäkään syystä vapautta ei ole syytä pitää ihmisten elämään luonnostaan kuuluvana lähtökohtana eikä tasa-arvoa päämääränä."

  • "Ex-mieheni syyttää minua puukotuksesta, vaikka tosiasiassa sohaisin häntä hedelmäveitsellä käsivarteen. Tätä episodia ennen hän oli haukkunut minua huoraksi koko edellisen illan, selittänyt kuinka hän olisi toivonut että olisin kuollut malariaan jne. kamalia asioita, mutta oikeudessahan ei tuomita koskaan henkisestä väkivallasta."

  • "tosiasiassa olen aina kärsivällisesti painottanut myös ihmisessä piilevää arvokasta ja hyvää - sitä mitä uutta ihmislaji on evoluutioon lisännyt. Olen korostanut sekä tiedettä, taidetta, filosofiaa, aatetta ja sivistystä että lähimmäisenrakkautta soveltavia yksilöitä ja pikku vähemmistöjä."

Riimisanakirja

tosiasiassa rimmaa näiden kanssa:

oikeassa, seassa, tingassa, harhassa, ajassa, taajassa, etuajassa, ensi sijassa, nojassa, lujassa

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tosiaikajärjestelmä, tosiasia, tosiasiallinen, tosiasiallisesti, tosielämä, tosijuttu