tietoisesti

verbi

  1. Esimerkiksi: Valehdella tietoisesti.

Katso myös: tahallaan, tiedostua, uudismuodoste, vastakulttuuri, hurmuri

Synonyymisanakirja

tietoisesti

  1. tahallaan, harkittu, suunniteltu, tahallaan.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti purposely
knowingly, wittingly
ranska consciemment
saksa bewusst
italia coscientemente
puola świadomie
venäjä созна́тельно, осо́знанно

Sitaatit

  • "Vain se, joka tajuaa, että ihmisessä on jotain eläimellisyyttää jalompaa, mikä pääsee aina voitolle, voi tehokkaasti harjoittaa passiivista vastarintaa. Tämä voima merkitsee väkivallalle ja siten kaikelle itsevaltiudelle ja kaikelle epäoikeudenmukaisuudelle - samaa kuin valo pimeydelle. Sen käyttö politiikassa perustuu siihen muuttumattomaan totuuteen, että ihmisten hallitseminen on mahdollista vain niin kauan kuin nämä tietoisesti tai tiedostamattaan suostuvat olemaan hallittavina."

  • "Annoin lehtiin tietoisesti räväköitä lausuntoja, ja keräsin näin paineita. Kentällä piti vastata huutoon ettei tee itseään täysin naurunalaiseksi"

  • "Venäjälläkin leviävä suomalainen talvisodan historia myytti on vain nationalistista ja revisionistista mytologiaa, joka on suora uhka Venäjän kansalliselle turvallisuudelle, koska suomalainen propaganda pyrkii tietoisesti herättämään venäläisissä syyllisyyden tunnetta."

  • "Venäjän media päästää kaikki Bäckmanin välittämät valheet läpi täysin kritiikittä. Bäckman sotkee ja sekoittaa tietoisesti venäläisten käsityksiä minusta ja sitä kautta muistakin suomalaisista. Hän on vaarallinen mies."

Riimisanakirja

tietoisesti rimmaa näiden kanssa:

vihaisesti, alhaisesti, kuuliaisesti, hunajaisesti, ahdasrajaisesti, -pohjaisesti, perinpohjaisesti, ensisijaisesti, toissijaisesti, hiljaisesti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tietoaines, tietohuolto, tietoinen, tietoisesti, tietoisku, tietoisuus