tiedeyhteisö

  1. Jonkin tieteenalan yhteisö.

Taivutus

yks. nom. tiedeyhteisö, yks. gen. tiedeyhteisön, yks. part. tiedeyhteisöä, yks. ill. tiedeyhteisöön, mon. gen. tiedeyhteisöjen tiedeyhteisöiden tiedeyhteisöitten, mon. part. tiedeyhteisöjä tiedeyhteisöitä, mon. ill. tiedeyhteisöihin.

Synonyymisanakirja

tiedeyhteisö

  1. yhteisö.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

Sitaatit

  • "Olen joka tapauksessa päättänyt pidättäytyä tavoittelemasta oppilaiden suosiota, sillä se on vähän niin kuin pyrkisi nikkaroimaan itselleen ruumisarkun pohjaa. Siksi kiitän mielenkiinnosta, josta olen saanut nauttia eläessäni, kun taas monien tieteenharjoittajien halu jatkaa itseään oppilaissa ja tulla kuuluisaksi kuoleman jälkeen kertoo vain heidän kompleksisuudestaan. Se on kuin uskontoa, joka tekee kauppaa tuonpuoleisuudella, ja tässä mielessä tiedeyhteisö on yhtä makaaberi kuin yhteiskunta, joka lähettää teinit leikkaamaan hautausmaiden viheriöitä kesälomien ajaksi. Minusta olisi tympeää ajatella, että maius ab exequiis nomen in ora venit, ja olla muistuttamassa itsestään kuolleena."

Riimisanakirja

tiedeyhteisö rimmaa näiden kanssa:

yhteisö, kieliyhteisö, romaniyhteisö, luostariyhteisö, pienyhteisö, kansainyhteisö, asuinyhteisö, julkisyhteisö, ihmisyhteisö

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tiedepoliittinen
tiedepolitiikka
tiedetoimittaja
tiedeyhteisö
tiedoksianto
tiedollinen