tämmöinen

  1. = tällainen

Katso myös: tämänmoinen, tällainen, peli

Taivutus

yks. nom. tämmöinen, yks. gen. tämmöisen, yks. part. tämmöistä, yks. ill. tämmöiseen, mon. gen. tämmöisten tämmöisien, mon. part. tämmöisiä, mon. ill. tämmöisiin.

Synonyymisanakirja

tämmöinen

  1. tämänkaltainen.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti puhekieltä this kind of

Sitaatit

  • "Mutta olen sitä mieltä, että lain tarkoitus on todella, kuten on tullut aikaisemmin hyvin esille, että se palvelee kansalaisia ennen kaikkea siinä, että se parantaa politiikan henkeä ja toivottavasti lisää luottamusta siihen. Lakimme ei palvele kansalaisten päämäärää, jos laki lopulta näyttääkin siltä, että se peittää enemmän kuin paljastaa. Onko se tämmöinen bikinilaki, että se antaa vaikutelman puetusta mutta on toisen suuntainen Minusta vaalirahoituslainkin pitää olla sellainen, että tulee aito käsitys siitä, mitä ehdokkaan taustalla on. Sitä varten toivoisin, että valiokunta katsoisi näitä rahoja hyvin tarkkaan varsinkin, kun meillä muutenkin on hirveän vähän tietoja viimevuotisesta vaalirahoituksesta."

  • "Viimeisimmän skenaarion mukaan tämmöinen maltillinen, hitaan kasvun skenaario, jossa on maltillinen suhdannelasku, voisi hyvinkin tarkoittaa vuosina 2008-2012 noin 20 miljardin euron velkaantumista."

  • "Topi-Petteri: "No jos sinä (Päivi) loogisesti vastustat maahamuuttoa niin et sinä vaan voi mennä työn perässä ja sotaa pakoon tai tällä tavalla. Päivi, sinä et vaan voi lähteä pois luotani milloinkaan. Hanneksen hymistelyä Siis tarkoitan että ei pois minun luotani vaan pois Suomesta että enkä tarkoita että haluaisin Päivin jäämään tänne, ei ollenkaan, minä vaimon täältä löydän. Enkä tarkoita että joskus olisin halunnut Päivin vaimokseni, ei ollenkaan, hän ei ole ollenkaan minun tyyppiäni, ei edes liigatasoa, ihan mestistasoa minulle, niin katsokaa nyt häntä, hänellä on tuommoiset kasarikirppikseltä ostetut iibisvaatteet ja minulla on kuitenkin tämmöinen Dressman-look, että ihan eri kaliiberia ollaan ja en rakasta häntä yhtään. Niin miksi ei mennä eteenpäin"

  • "Päivä, vanha, iäti kiertävä jättiläisilmiö, nousee taas ja ottaa kaiken elämän haltuunsa elämän ja kuoleman. Valtava on tämmöinen aamuhetki, kun miljoonat ihmissielut siirtyilevät unen todellisuudesta päivän harhaan."

Riimisanakirja

tämmöinen rimmaa näiden kanssa:

öinen, jokaöinen, viimeöinen, pörhöinen, pöhöinen, monisikiöinen, -teriöinen, -häiriöinen, puhehäiriöinen, luonnehäiriöinen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

tällöin, tällöinen, tältään, tämmöinen, tämä, tämänaamuinen