suutuksissaan

verbi

  1. , (valinnainen omistusliite persoonittain vaihteleva) suuttuneena, suutuspäissä, vihastuksissa, kiukuissaan, vimmoissaan.
    Esimerkiksi: Oli suutuksissaan laiminlyönnistä. Vieläkö olet minulle suutuksissa, suutuksissasi? Lähti suutuksissaan tiehensä. Saada joku suutuksiin. Kiusata jotakuta suutuksiin asti.

Katso myös: suutuksiin, suutuksissa, käärmeissään, tohkeissaan, harjas

Käännökset

Esimerkit

"Tuntui selvästi, että Jumala kuulee rukoukseni ja tekee kaiken mitä olin Häneltä rukoillut: että isä ja äiti eivät milloinkaan kuolisi, että itse olisin hyvä ja tottelevainen, ettei kukaan olisi milloinkaan minulle suutuksissaan ja että kaikki ihmiset olisivat hyviä."

"He johdattivat minut teltan läheisyyteen ja kääntyen kaikki minun puoleeni sanoivat: no katsohan nyt! Minä katsoin ja näin ihmeekseni, että setä oli kovasti suutuksissaan."

"Mutta se tyttö ei ollutkaan niitä kaikkein älykkäimpiä, niinkuin Kasper oli monesti vakuuttanut ja nytkin sanoi suutuksissaan peitteen alla: äsh! - hänen tyhmyydelleen."

Riimisanakirja

suutuksissaan rimmaa näiden kanssa:

murheissaan, tohkeissaan, puolipukeissaan, pyhäpukeissaan, apeissaan, henkitoreissaan, nureissaan, kateissaan, huolissaan, kummissaan

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

suuttumus, suutuksiin, suutuksissa, suutuksissaan, suutuspäissä, suutuspäissään


Ehdota määritelmää