suunnattomasti

verbi

  1. Esimerkiksi: Suunnattomasti rahaa. Minua hävetti suunnattomasti. Suunnattomasti suurempi, parempi.

  2. tavallisemmin: suunnatta, ilman suuntaa.

Synonyymisanakirja

suunnattomasti

  1. paljon.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti prodigiously
vastly
enormously
no end
ranska énormément
italia enormemente
unkari mérhetetlenül, végtelenül, rendkívül
puola niezmiernie

Sitaatit

  • "Tämä menettely jätti minulle paljon vapaata aikaa kuukausia ennen tenttejä. Nautin tästä vapaudesta suunnattomasti ja siksi olin täysin valmis sietämään siitä aiheutuneet vähäiset omantunnon kolkutukset."

  • "Kaikki taide on täysin turhaa. Voimme antaa anteeksi ihmiselle sen että hän on tehnyt hyödyllisen asian jos hän ei vain ihaile sitä. Ainoa tekosyy tehdä turha asia on se että ihailee sitä suunnattomasti."

  • "En osaa koskaan käsittää kahta ihmistä samanarvoiseksi, toinen on aina arvokkaampi kuin toinen. Ja hyvin monen ihmisen arvo on miinusmerkkinen, joskus valtavasti miinuksen puolella. On ihmisiä, jotka sekä omassa elämässään että välillisen vaikutuksen kautta tuhatkertaisesti ylittävät yhdelle ihmiselle laskettavan "ympäristövaran", vähentävät suunnattomasti luonnon rikkautta, törsäävät luonnonvaroja. Ja läpeensä myrkyllisiä, moraalin ulkopuolella eläviä, sanan kiistämättömimmässä merkityksessä rikollisia ihmisiä, jotka aiheuttavat ääritapauksissa hirvittävästi mielipahaa lajitovereilleen. Mitä mystiikkaa, mustaa magiaa on takana siinä, että tällaisilla olennoilla on täydet ihmisoikeudet"

Riimisanakirja

suunnattomasti rimmaa näiden kanssa:

somasti, hampaattomasti, portaattomasti, selkärangattomasti, tahattomasti, rauhattomasti, kunniattomasti, asiattomasti, viattomasti, ajattomasti

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

suunnanvaihtokytkin, suunnata, suunnaton, suunnattomasti, suunnattomuus, suunnikas

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Suunnattomasti kaivaten ?


Ehdota määritelmää