suoritella

verbi

  1. suorittaa
    Esimerkiksi: Suoritteli tenttejä omaan tahtiinsa.

Taivutus

1. inf. suoritella, akt. ind. prees., yks. 1. suorittelen, akt. ind. imperf., yks. 3. suoritteli, akt. kond. prees., yks. 3. suorittelisi, monikossa: akt. imperat. prees., yks. 3. suoritelkoon, monikossa: akt. 2. partis. suoritellut, monikossa: pass. imperf. suoriteltiin.

Käännökset

Esimerkit

"Mutta jos niin on, niin miksi ihmistä ei huomauteta silloin, kun ajatus poikkeaa valheen poluille, vaan hänen annetaan suoritella jos jonkinlaisia ajatuskieräilyjä, jopa retkeillä 17 kilometrin päähän hänen huomaamatta ajattelevansa valheellisesti?" "Sanalla sanoen: minä olen ollut sillä portilla, josta äiti varoitti."

"Hän olisi aina ollut semmoisissa mielitöissä, mutta mitään toisten ihmisten keksimiä pakkotöitä hänen oli suorastaan mahdotonta suoritella."

"Paitsi tuota Elisabetin vapaaehtoista köyhyyttä, jonka hän sanoi antavan elämälleen sellaisen rauhan ja sopusuhtaisuuden, lisäsi hänen onneansa vielä sekin, että hän näki Kasperin päässeen sydämentykytyksistä, jopa jaksavan jälleen suoritella suomennostöitäkin, joten hän nyt ilmeisesti kulki paranemista eikä huononemista kohden."

Riimisanakirja

suoritella rimmaa näiden kanssa:

laitella, taitella, tuuditella, ohitella, uhitella, lajitella, luokitella, tuskitella, mutkitella, valitella

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

suoristua, suoristus, suorite, suoritella, suoritin, suorittaa


Ehdota määritelmää