suomenruotsalainen

  1. (myös: Suomen ruotsalainen)
    Esimerkiksi: Suomenruotsalainen kirjallisuus, kulttuuri. Suomenruotsalaiset ruotsinkieliset suomalaiset.

Katso myös: hurri, ruotsalainen

Taivutus

yks. nom. suomenruotsalainen, yks. gen. suomenruotsalaisen, yks. part. suomenruotsalaista, yks. ill. suomenruotsalaiseen, monikossa: mon. gen. suomenruotsalaisten suomenruotsalaisien, monikossa: mon. part. suomenruotsalaisia, monikossa: mon. ill. suomenruotsalaisiin.

Käännökset

englanti Swedish Finn
Swedish-Finnish

Slangisanakirja

  • hurri: suomenruotsalainen / ruotsalainen

Sitaatit

  • "Suomenruotsalaisuus perustuu häikäilemättömään riistoon esimerkiksi niin, että suomenruotsalainen varustamo kiristää valtiolta merenkulkutukea uhkaamalla ulosliputuksella. Kun miljoonat on saatu, ne jaetaankin osinkoina omistajille ja loput lahjoitetaan suomenruotsalaisille, jo ennestään sikarikkaille säätiöille, joiden säädekirja edellyttää rahojen siirtoa Ruotsiin, jos säätiö lakkautetaan."

  • "suomenruotsalainen röyhkeys on sanoinkuvaamatonta ja se olisi varmaan vielä pitkään pysynyt piilossa, ellei internetiä olisi tullut."

  • "Se on pienen yhteisön pimeä puoli. Jos asuu Nykissä ja mokaa, niin voi matkustaa mantereen toiselle puolelle ja aloittaa alusta. Mutta jos suomenruotsalainen mokaa ja yrittää muuttaa w:Loviisa|Loviisasta w:Tammisaari|Tammisaareen, niin se ei auta. Jos suomenruotsalainen mokaa, se ei unohdu ikinä." "

Riimisanakirja

suomenruotsalainen rimmaa näiden kanssa:

lainen, alainen, kapea-alainen, suppea-alainen, laaja-alainen, maalainen, thaimaalainen, länsimaalainen, suomenmaalainen, tšekinmaalainen

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

suomennus, suomenopettaja, suomenpystykorva, suomenruotsalainen, suomenruotsi, suomensukuinen

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Mikä on suomenruotsalainen ?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Onko redrama suomenruotsalainen ?
Suomenruotsalainen pojan nimi ?
Mikä on suomenruotsalainen nimipäiväkalenteri ?
Onko robin packalen suomenruotsalainen ?


Ehdota määritelmää