soundi

 1. [ sa-] (rinnastetaan saundi) puhekieltä varsinkin kevyeen musiikkiin liittyen: sointi, ääni.
  Esimerkiksi: Bändille tyypillinen soundi. Luoda syntetisaattorilla uusia soundeja.

Katso myös: saundi

Taivutus

yks. nom. soundi, yks. gen. soundin, yks. part. soundia, yks. ill. soundiin, mon. gen. soundien, mon. part. soundeja, mon. ill. soundeihin.

Käännökset

englanti sound

Sitaatit

 • "Ei minulla ole hinkua saada Leavingsia ykkösbändiksi. Olisi paljon hienompaa, jos joku löytäisi Leevi and the Leavingsin uudelleen kolmenkymmenen vuoden kuluttua ja sanoisi, että olihan se kova juttu aikanaan. (soundi 3/1984.)"

 • "Minusta tuntuu, että jos en itse soittaisi Leavingsissa, koko bändi ärsyttäisi minua tavattomasti. Tuollainen yhtye, joka ei treenaa eikä käy keikoilla, mutta joka kuulostaa suhtkoht hyvältä. Joka kerta kun levy tulee ulos, se noteerataan joka lehdessä, vaikka laulut vain pieraistaan ilmoille. Ja samaan aikaan maa on täynnä bändejä, jotka tekevät kymmenen kertaa enemmän töitä ja kiertävät maata ja näkevät vaivaa, eikä niistä kirjoiteta koskaan. (soundi 3/1984.)"

 • "Leevi and the Leavings osallistui Euroviisukarsintoihin 1981: En oikein ymmärrä, miksi Juice tai Jim Pembroke yleensä lähtivät mukaan Euroviisuihin sätkyttelemään ja tekemään pilaa kisoista. Mutta tuo suhtautuminen Euroviisuihin on niin suomalaista. Jos ei pilkata niitä, tehdään kummallista jazz-laulua mikä on tuomittu epäonnistumaan. (soundi 3/1984.)"

 • "Myönnän pitäväni yllä Peter Pan -maailmaa. Ei Leevi-hahmo ole sama asia kuin Gösta. Ei minun ääntäni kuulla levyillä. Olen vain lossivahti, joka tuo asioita ihmisten kuunneltavaksi. En minä sano laulujen tai radio-ohjelmien lauseita. Ne ovat välähdyksiä ympäröivästä todellisuudesta, jotka vain välitän eteenpäin. Minulla on kyky, jonka annan yhteiseen käyttöön. Ajatukset tulevat muualta. (soundi 7/1991)"

 • "Minulla on puhtaat jauhot pussissa kun sanon tekeväni kansanmusiikkia. Kaikenlaiset Värttinät ja vinkuintiaanit väittävät soittavansa kansanmusiikkia jouhikkoineen ja hilipata-meininkeineen, mutta nehän väsäävät vain tekotaiteellista paskaa, jolla ei ole mitään tekemistä oikean kansan kanssa. Kahdensadan vuoden päästä huomataan, että minähän se teinkin aikanaan kansanmusiikkia. Enkä häpeä sitä.(soundi 7/1991)"

 • "Suomalainen diggaa, kun sanotaan suoraan, että kyllä olen käyttänyt dopingia. Ei saa itkeä, etten voi ymmärtää, miten tämä piikki on joutunut pyllyyni. Talonmieskö sen sinne laittoi Silloin tulee asenne, että tuo jätkä tapetaan kun se tulee takaisin kylille. Veikkaan, että me edustetaan sellaista ihannoitua suomalaisuutta. Kun me lauletaan että 'mä nousin nuoralle ja soitin huoralle', Neon 2 laulaa että 'voi kun sulla on ihanat silmät ja kaunista ripsiväriä'. Minä puhun miehen äänellä ja ne puhuvat Barbie- ja Ken-nuken äänellä. (soundi 6/1993)"

 • "Ei minulla periaatteessa ole mitään sitä vastaan, että joku levyttäisi biisejäni. Minähän olen käyttömusiikin tekijä, humpuukimaakari sopii hyvin titteliksi. (soundi 6/1993)"

 • "Mun biisithän on hyvin simppeleitä kolmen-neljän soinnun popkappaleita, mutta mun tapani sovittaa on sellainen, että ne tuntuu sitten vähän täyteläisemmiltä. Meidän soundi muodostuu kuitenkin seitsemästätoista tingeltangelista mitä kilkutellaan triangelilla ja millä lie, ja nauhanopeutta muuttelemalla niin että se alkaa kuulostaa meiltä ja se kuva minkä mä näen silmissäni alkaa saada värejä. (Rumba 1995)"

 • "Olen sellainen ihminen, että löydän aina Pielisen rannalla syntyneen miehen ajatusmaailman. En hallitse välttämättä sitä murretta, mutta pystyn luomaan sen illuusion. (soundi 7/1995)"

 • "Ei Suomessa voi halveerata tosissaan ketään. Kaikista ammattiryhmistä löytyy vittumaisia jätkiä, traagisia kohtaloita ja hyviäkin ihmisiä. Jopa intin kapiaisista olen löytänyt reiluja jätkiä. Reiluus on minulle tärkeä asia. Se piirre on suomalaisessa arvomaailmassa korkealla. (soundi 7/1991)"

Riimisanakirja

soundi rimmaa näiden kanssa:

saundi, kundi, vankilakundi, pikkukundi, rundi, korundi

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

soukka, soukkalehtinen, soul, soundi, soutaa, soutaja