sementtitehdas

Taivutus

yks. nom. sementtitehdas, yks. gen. sementtitehtaan, yks. part. sementtitehdasta, yks. ill. sementtitehtaaseen, mon. gen. sementtitehtaiden sementtitehtaitten, mon. part. sementtitehtaita, mon. ill. sementtitehtaisiin sementtitehtaihin.

Käännökset

Esimerkit

"(Myöhemmin on samaan tehdasrykelmään rakennettu mahdottoman suuri sementtitehdas kolmine polttouuneineen, mutta sen historia ei tosin enää kuulu tämän kertomuksen puitteisiin.) Siihen aikaan kun voutimme, niinkuin edellä on kerrottu, ihmetellen töllisteli uusia tulokkaita ja korvat hörössä kuunteli heidän uusia puheitaan, ei vielä ollut seudullamme olemassa noita suuria komeuksia, jotka nyt viskaavat savupiippunsa pilvien tasalle ja todistavat itsestään peninkulmien päähän, muutettuaan pienen pysäkkimme ympäristön melkein kaupungiksi puoteineen, osuuskauppoineen, näyteikkunoineen, kahviloineen, pankkeineen, teurastamoineen, partureineen, muotiliikkeineen, elokuvineen ja teattereineen, joka sijaitsee "Tietolassa", työväen uhkeassa talossa."

Riimisanakirja

sementtitehdas rimmaa näiden kanssa:

tehdas, tupakkatehdas, pontikkatehdas, virvoitusjuomatehdas, viinatehdas, patruunatehdas, lentokonetehdas, asetehdas, silkkitehdas, tiilitehdas

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

sementtilaasti, sementtilattia, sementtisäkki, sementtitehdas, sementtivalimo, semi