saksan sotilasapu 1944Ehdota määritelmää

Hait useita sanoja sisältävällä fraasilla. Kokeile hakea sanoja erikseen:

Katso myös: ossi, saksa, wessi, ablaut, tenä

Synonyymisanakirja

saksan sotilasapu 1944

 1. sodankäynti, sota.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Esimerkit

 • "Elämäni on mieletöntä. Sen eri vaiheet ovat kuin sana Schnur saksan sanakirjassa. Schnur tarkoittaa ensinnäkin naurua ja toiseksi miniää. Se vielä puuttuisi, että se kolmanneksi tarkoittaisi kamelia ja neljänneksi pölyhuiskua."

 • "Niin kauan kuin suomalainen taistelee, apua annetaan; heti kun hän alkaa neuvotella, lähetykset katkaistaan. (12. kesäkuuta 1944)"

 • "(Hänninen Saksan MM-Kisojen 2006 USA-Italia pelissä)"

 • "Siinähän saattaa tulla kaverille kutsu Saksan vapaapainiliitosta." (Saksalaispelaaja kaataa kaksin käsin suomalaispelaajan)"

 • "Ja siinä tulee venäläisrangaistus. Katsotaan nyt tuleeko se venäjälle vai saksalle." (Saksan hyökkäyksen jälkitilanne venäjän maalilla)"

 • "Iiro Nordling & Olavi Koskela: Suomen Führer - valtakunnanjohtaja Pekka Siitoin (1944-2003) (omakustanne, 2006)."

 • "Aave kummittelee Euroopassa - kommunismin aave. Kaikki vanhan Euroopan mahdit ovat liittoutuneet pyhään ajojahtiin tätä aavetta vastaan: paavi ja tsaari, Metternich ja Guizot, Ranskan radikaalit ja Saksan poliisit..."

 • "- Natsi-Saksan ja Suomen sotilaallinen yhteistyö oli jo käynnissä. Natsikenraalien tutustumiskäynnit Suomeen ja itärajalle 1930-luvun lopulla pantiin Neuvostoliitossa merkille."

 • "Tilanne on vähän sama kuin juutalaisen naisen oikeudet natsi-Saksassa. Oletetaan, että saksalainen saa lapsen juutalaisnaisen kanssa ja asiasta tulee riitaa. Voi vain kuvitella, miten natsi-Saksan oikeusjärjestelmä kohtelee juutalaisnaista. Tietysti häntä vastaan esitetään kaikki keksityt syytteet ja asiat tutkitaan mikroskoopilla, lehdistössä käydyn herjauskampanjan säestyksellä. Saksalaismiestä sen sijaan kohdellaan silkkihansikkain, ja häneen kohdistetut rikosepäilyt nostetaan suoranaisiksi sankariteoiksi."

 • "Viron valinnoista vuosina 1939-40 täytyisi muistaa, että Viro valitsi voittajan ja oikeuden valitessaan Neuvostoliiton, kun Suomi valitsi rikollisuuden ja Natsi-Saksan. Suomessa tämä näkökulma halutaan unohtaa. Suomalaisen vasemmiston epäonnistumista kuvaa se, ettei se ole onnistunut puolustamaan Neuvostoliiton merkitystä Viron historiassa. Vasemmisto ei ole myöskään onnistunut puolustamaan YYA:n ja Neuvostoliiton merkitystä Suomen historiassa 1960-ja 70-luvuilla. Tuo edistyksen aikakausi oli suomalaisen yhteiskunnan denatsifikaatiota ja demokratisoitumista. Tällä hetkellä Suomessa pyritään vain mitätöimään kaikki se yhteiskunnallinen edistys, jota 1960- ja 70-luku edustivat." "

Ehdota määritelmää

Keskustelu