rumba

 1. Eräs latinalaisamer. hitaahko seuratanssi.
  Esimerkiksi: Tanssia rumbaa. Slangissa kova meno, meininki

 2. sekamelska, sählinki. Sotilaskielessä, sotilasalaslg. höykytys, rääkki.

Katso myös: lattari

Taivutus

yks. nom. rumba, yks. gen. rumban, yks. part. rumbaa, yks. ill. rumbaan, mon. gen. rumbien rumbain, mon. part. rumbia, mon. ill. rumbiin.

Synonyymisanakirja

rumba

 1. kansantanssi, tanssimusiikki, tanssia, panna jalalla koreasti, karkeloida, jorata, rumbata, tanssia rumbaa.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti

tanssia rumbaa

rumba rhumba

ranska rumba (f)
saksa Rumba (m) (f)
venäjä ру́мба (f)
ruotsi rumba

Slangisanakirja

 • touhu ja tohina / metakka : Siel oli kauhee rumba päällä, jokanen haukku toistaan.

Sitaatit

 • "Mä teen biisejä, joissa käytän omia kokemuksia ja kutsun ihmisiä oikeilla nimillä. Kaikki on kuitenkin vain peliä ja leikkiä. Kokonaisuus on mun versio pelistä suomalainen rockmusiikki. (rumba 13/1989)"

 • "Vaikka tämä saattaa tuottaa joillekin pettymyksen, mun on sanottava, että mä en tee musiikkia fiiliksellä. Kirjoittaminen on lähes matemaattinen toimenpide. Vaikka mä puhun intuitiosta, tunteella ei ole mitään tekemistä säveltämisen kanssa. (rumba 14/1993.)"

 • "Loppujen lopuksi mun tärkein tehtäväni on tallentaa tästä ajasta jotain olennaista, kaikki muu on merkityksetöntä. (rumba 14/1993)"

 • "Mun biisithän on hyvin simppeleitä kolmen-neljän soinnun popkappaleita, mutta mun tapani sovittaa on sellainen, että ne tuntuu sitten vähän täyteläisemmiltä. Meidän soundi muodostuu kuitenkin seitsemästätoista tingeltangelista mitä kilkutellaan triangelilla ja millä lie, ja nauhanopeutta muuttelemalla niin että se alkaa kuulostaa meiltä ja se kuva minkä mä näen silmissäni alkaa saada värejä. (rumba 1995)"

 • "Kyllä mulla on oma tyyli teksteissä, mä pyrin kyllä aina löytämään sen oman näkökulman, vaikka laulais kuinka jauheutuista aiheista. Välillä mä voin jaaritellakin, ja sitten sinne tulee semmonen lause, että menee itseltäänkin jalat alta että mistäs toi tuli (rumba 12/1995)"

 • "Jos sä elät Westendissä, et sä usko, että on olemassa ihmisiä, jotka nukkuu kadulla. Me ajettiin kerran Hämeenlinnassa, oli talvi ja satoi helvetisti lunta, ja nähtiin, kuinka yks nainen hypääsi parvekkeelta miestään pakoon. Mun kaveri, erittäin varakkaan perheen poika, sai shokin. Ei se ollut ikinä nähnyt, että nainen tulee verissäpäin ja verkkopaitainen mies juoksee perässä leipäveitsellä huitoen. Me otettiin se nainen kyytiin ja ajettiin vähän matkan päähän turvaan, mutta se kaveri oli ihan, että 'ei tällaista tapahdu, tää on jotakin sairasta'. (rumba 14/1988)"

 • "Jossain baarikeskustelussa parin muijan kanssa tuli taas kerran esille suomalaisen naisen asenne. Ne valittivat, että 'te se suomalaiset miehet ette tajua tärkeintä: italialainen mies osaa aina käyttäytyä ja tietää mitä nainen haluaa'. Mä olin että no miksi helvetissä tänne ei sitten saada lisää thai-tyttöjä, koska ne on just sellasia kun suomalainen mies haluaa. Hankitaan perkele kaksi miljoonaa thai-tyttöä, joiden pitää kävellä ilman pikkupöksyjä ja ne saa vetää porttariin aina varville kun tekee mieli. Ne naiset suuttuivat ihan saatanasti. Mä perustelin, että ihan samanlaiselta teidän teksti kuulostaa suomalaisten miesten korvissa. En mä tietenkään itse ajattele asioista tuolla tavalla, mutta se oli vaan karkea esimerkki; naisten jutut tuntuu miehistä aivan yhtä loukkaavilta. (rumba 14/1993)"

 • "Mä en vaan koskaan ole nähnyt itseäni minään kauheana suomalaisuuden puolestapuhujana tai sen tutkijana. Jos mä asuisin Hollannissa tai Bulgariassa, niin kai mä niistä ihmisistä tekisin lauluja. En mä näe täälläkään mitään A- tai B-ryhmän kansalaisia, se on mulle kaikki samaa sekamelskaa. Mä kun katselen vielä semmosten huumorin pumpernikkelisilmälasien läpi näitä tilanteita, mua naurattaa aina ihan vitusti hautajaisissakin. (rumba 1995)"

 • "Mä käyn tuolla kirjaston lukusalissa paljon lukemassa National Geographya. Ne on kalliita lehtiä, mä luen sieltä ihan kaikennäköistä, siellä on jalkapallosta ja vaikka mistä. Siellä oli tällasista delfiineistä, jotka elää jossain Karibialla, niin niillä ei ole ollenkaan jotain evää ja siten tasapainoaistia. Muutaman päivän ne pysyy siinä emonsa vierellä ja ne pystyy uimaan vaan ympyrää. Sitten ne putoo pohjaan ja kuolee sinne. Aika heviä. Delfiinihän on jotenkin sellainen eläin, että se hetkauttaa ihmistä. Kun delfiini kuolee, niin tulee helvetin paha mieli. (rumba 12/1995)"

 • "Mulle on helvetin tärkeää, ettei musta välity jengeille sellaista kuvaa, että mä haluan miellyttää. Mulle on tärkeää olla rehellinen, vaikka se kuulostaakin hirveältä kliseeltä. Mä haluan, että jengi pitää mielummin mua vähän vittumaisena jätkänä kuin ajattelee, että taas se nuolee meidän perseitä. (rumba, 13/1989)"

Riimisanakirja

rumba rimmaa näiden kanssa:

mamba, samba, skimba, marimba

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

rumasointuinen, rumasti, rumaääninen, rumba, rumeliini, rumennus