rehottaa

verbi

  1. Kasvaa rehevästi (vars. villinä, hoitamattomana)

  2. kukoistaa.
    Esimerkiksi: Rikkaruohot rehottavat. Hoitamattomana rehottava puutarha. Kuvakielessä, kuvallisesti, kielikuva: jostakin kielteisestä ilmiöstä: olla voimakas, vallalla.
    Esimerkiksi: Väkivalta, taikausko rehottaa.

Katso myös: pesiä

Taivutus

1. inf. rehottaa, akt. ind. prees., yks. 1. rehotan, akt. ind. imperf., yks. 3. rehotti, akt. kond. prees., yks. 3. rehottaisi, akt. imperat. prees., yks. 3. rehottakoon, akt. 2. partis. rehottanut, pass. imperf. rehotettiin.

Synonyymisanakirja

rehottaa

  1. levittäytyä, levitä, rönsyillä.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti sprawl
ranska s'étaler, s'étendre
venäjä раски́дываться impf, раски́нутьсяf, простира́ться impf, простере́тьсяf, растя́гиваться impf, растяну́тьсяf

Sitaatit

  • "On toki kysyttävä vakavasti, puhuuko piispa Huovinen nyt kirkon nimissä ja kirkon puolesta vai omissa nimissään. Mikä on se valtuutus, jos Huovinen puhuu omissa nimissään ja puolustaa lesbosuhteen oikeutusta Mielestäni Huovisella ei ole sellaista valtuutusta mistään. Eikö piispa Huovisen olisi pitänyt ilmoittaa, että olen nyt yksityisihmisenä, tohtorina ja dosentina, tällaista mieltä Samanaikaisesti Venäjä-viha ja russofobia saavat rehottaa rauhassa eikä sellaista vihaa saisi pappina edes arvostella (koska russaviha on patologinen osa Suomen evankelisluterilaisen kirkon itsenäisyyden ajan kirkkohistoriaa ja oman aikamme kansalaismielipidettä)."

Riimisanakirja

rehottaa rimmaa näiden kanssa:

lahottaa, kehottaa, tehottaa, kiihottaa, liihottaa, lihottaa, inhottaa, unhottaa, hohottaa

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

rehevöittää, rehevöityä, rehkiä, rehottaa, rehti, rehtiys