porukka

  1. puhekieltä joukko, ryhmä, sakki.
    Esimerkiksi: Työ-, veikkausporukka. Koko porukka lähti liikkeelle. Olla samaa porukkaa. Tehdä jotakin porukalla, porukassa yhteisesti, yhdessä.

Katso myös: poppoo, sakki, jengi, konkkaronkka, kimppa

Taivutus

yks. nom. porukka, yks. gen. porukan, yks. part. porukkaa, yks. ill. porukkaan, mon. gen. porukoiden porukoitten porukkojen porukkain, mon. part. porukoita porukkoja, mon. ill. porukkoihin porukoihin.

Synonyymisanakirja

porukka

  1. piiri, ryhmä, seurapiiri, joukkio, joukko, poppoo, väki, poppoo.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti pool
crowd
lot
ranska bande (f), gang
saksa Bande (f), Rotte (f)
unkari banda
italia ghenga (f)
latina globus
romania bandă (f)
venäjä брига́да (f), гру́ппа (f), ба́нда (f) qualifier usually criminals, ша́йка (f) qualifier usually criminals

Slangisanakirja

  • posse: porukka / joukko : Steissi posse.

Sitaatit

  • "On kirjoitettu, että olisin houkutellut lapsia asuntooni, mutta se on valhetta. Iso porukka lapsia tuli kotiini ja he halusivat, että kuvaan videon. Kaapista he löysivät vielä sopivat asusteetkin. Pelkäsin, että kamerani särjetään, jos en kuvaa, Hokkanen kertoi Iltalehdelle viime vuoden lokakuussa."

  • "Jos maailmassa on yks porukka, jota mä en siedä, niin se on maailmanparantajat. Ja natsit. Maailmanparantajat ja natsit... Ja toi jätkä. Se on yks Mikkonen. Sietämätön jätkä."

  • "Se hyppäs ärsyttääkseen mua! Se on just sitä tyyppiä! Se on just toi porukka, joka just tekee tollasta ja sit ne on, et "joojoo", vaik ne on ihan selkeesti, et "hei" ja meidän pitäis muka jotain, vaik ne on ihan, et näin ja sit ne viel sanoo tyyliin, tiedätsä, tyyliin, että HEI! ... No ei ollu kauheen hyvä teoria, joo... En oo tulessa tänään, kyllä..."

  • "Päivi: "Mä en usko tätä että täällä tämä töyhtöhyyppä, pernapotilas antaa kävellä meidän yli ja jakaa meidän rahoja miljarditolkulla joillekin oliivipuiden viljelijöille. Ja ettäs edes kehtaa pyytää meiltä apua, porukka joka meillä käyttää aina fetajuustosta nimeä feta. Ja Kreikassa, siellä kuules jäädään eläkkeelle 53-vuotiaana, siinä iässä täällä vasta lopetellaan opintoja!"

  • "Tapsa: "No, ehkä se 'tiettyä' toisi siihen tiettyä maltillisuutta tai ei tule semmoinen fiilinki että tämä porukka olisi vallasta huumaantuneena valmis muuttamaan kaiken, siis jopa sellaisia asioita mitä ei ole syytä muuttaa."

Riimisanakirja

porukka rimmaa näiden kanssa:

hirviporukka, kuorukka

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

portugalin kieli, portviini, poru, porukka, porukoida, porvari

Vastaukset Vastaukset.fi:ssä

Riimpari sanalle porukka?

Kysymykset Vastaukset.fi:ssä

Tämä ei ole heterogeeninen porukka?
Riimipari sanalle porukka?

Keskustelu

synonyymit: sakki nimetön 13.8.2011

synonyymit: klaani nimetön 15.1.2012