pastori

[ˈpɑstori]

  1. Varsinkin virka-asemaltaan kirkkoherraa alemmasta papista.
    Esimerkiksi: Nuoriso-, sotilaspastori. Pastori Kolehmainen.

Katso myös: suorittaa

Taivutus

yks. nom. pastori, yks. gen. pastorin, yks. part. pastoria, yks. ill. pastoriin, monikossa: mon. gen. pastorien pastoreiden pastoreitten, monikossa: mon. part. pastoreja pastoreita, monikossa: mon. ill. pastoreihin.

Synonyymisanakirja

pastori

  1. hengenmies, kirkonmies, pappismies.

Lisää synonyymejä Synonyymit.fi:ssä

Käännökset

englanti reverend
Reverend
pastor
vicar
ranska révérend (m), pasteur (m), vicaire
saksa qualifier Seiner, Euer - in reference Hochwürden, Euer - in reference Ehrwürden, Pastor (m), Pastorin (f), Pfarrer (m), Pfarrerin (f)
puola duchowny (m), (in Protestant churches) pastor (m)
venäjä преподо́бный (m), qualifier его́, их (his, their) - in reference преподо́бие, па́стор (m), па́стырь (m), вика́рий (m), наме́стник (m)
italia pastore

Sitaatit

  • "David Pawsonin syvällinen raamatunopetus on hämmästyttävää! Katselin juuri TV7:stä hänen opetussarjaansa muslimityöstä (Islamin haaste kristityille). Tarvitsemme tällaista todella. Miehellä on nöyrä henki. Mikko Hursti, lähetyssaarnaaja, pastori, Siion-seurakunta"

  • "David Pawsonin opetus on erittäin selkeää ja laadukasta. Hänellä on rauhallinen, miellyttävä tyyli. Martti Kallionpää, srk:n johtaja/pastori, Seinäjoen helluntaiseurakunta"

  • "David Pawson on hyvä raamatunopettaja ja erittäin perehtynyt Raamatun suuriin linjoihin. Hän tuntee myös hyvin tämän ajan ja kirkon keskinäiset kipupisteet. Ulf Emeleus, pastori, em. Lukas Församling"

  • "Suomen huonoin päätoimittaja Tapani Ruokanen on tehnyt "lehdestään" vastenmielisen ja yksitoikkoisen sekoituksen koululaistasoista "journalismia" höystettynä lapsellisilla ja typerillä ennakkoluuloilla. Venäläisvastainen rasismi on ollut pastori Ruokasen varsinainen leipätyö jo vuosien ajan. Hän ei jätä tällä saralla yhtäkään kiveä kääntämättä, kuten Rimma Salosen kohtelu taas osoittaa. Jos Suomen Kuvalehden omistajat ovat oikeustoimikelpoisia, heidän olisi pitänyt erottaa Ruokanen jo kauan sitten. Jostakin syystä tämä suomalaisen journalismin kuvottava häpeäpilkku saa jatkaa vastenmielistä "työtään"."

  • "Mielestäni kommunistit tekivät oikein naulatessaan Raamatun, koska kypäräpääpapit turmelivat ja häpäisivät Raamatun oman fasistisen ideologian työvälineeksi. Katso esimerkiksi, miten pastori Kurki-Suonio väärenteli Paavalin tekstiä Jumalan valtakunnasta Suur-Suomeksi!" "

  • "Kiitos pastori Juha Molari teidän rohkeudestanne. Niin kuin Kristus, te olette niiden puolella, jotka kärsivät. Niin kuin Kristus, te olette niiden puolella, joita Kristus rakastaa ja sillä tavalla Hän suojelee heitä. Niin kuin Kristus, te seisotte tuomareiden fariseusten edessä."

Riimisanakirja

pastori rimmaa näiden kanssa:

seurakuntapastori, nuorisopastori, sotilaspastori

Lisää riimejä

Läheisiä sanoja

pastoraali, pastoraalinen, pastoraalitutkinto, pastori, pastöroida, pastörointi


Ehdota määritelmää

Keskustelu

Talvipäivät ei ole helluntaiseurakuntien kirkolliskokous eikä seurakunnan palvelukseen siunattua toimijaa tarvitse hyväksyttää siellä tai yhtään missään. nimetön 25.6.2012